Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu liderii sindicatelor din Educaţie, înainte de şedinţa de Guvern. O nouă ofertă pentru profesori

foto gov.ro
foto gov.ro

Nicolae Ciucă se întâlneşte din nou cu liderii sindicatelor din Educaţie, pentru noi consultări. 

Premierul Nicolae Ciucă are duminică o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

Potrivit agendei transmise de Biroul de presă al Guvernului, întâlnirea are loc la ora 9,00, la Palatul Victoria.

Sâmbătă seara, Guvernul a venit cu o nouă ofertă pentru profesori, printre care se numără o creştere salarială de 25%, 1.500 lei anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar şi 500 de lei anual pentru personalul nedidactic până în 2027, 50% prima tranşă din noua grilă de la 1 ianuarie 2024.

La întâlnirea de la Palatul Victoria de duminică, profesorii ar putea anunţa dacă renunţă la grevă şi se vor întoarce la catedră, în contextul noilor propuneri venite de la Guvern.

La ora 10,00, este programată şi o şedinţă de Guvern, transmite Agerpres. 

”Pe memorandumul Guvernului, pe acea declarație care a fost adoptată ieri (n. red. joi, 8 iunie) în ședința de guvern, se vorbea de prima tranșă care ar trebui acordată pe proiectul legii unitare de salarizare, pe grila aceea de salarizare negociată cu Ministerul Educației. Trebuia să fie de 40%.

Noi astăzi (n. red. vineri, 9 iunie) am cerut aplicarea în integralitate de la 1 ianuarie – acesta a fost mandatul primit din partea colegilor. Guvernul a răspuns că nu are puterea financiară să acorde acest lucru, în acest moment, și în urma discuțiilor tensionate purtate s-a ajuns la varianta din partea guvernului că pot crește prima tranșă la 45%. Să fim foarte clari, este vorba de 45% din suma care rămâne de plată dintre salariul maxim pe care ar trebui să-l aibă pe grila de salarizare, din noua grilă de salarizare, și salariul care va fi în plată în data de 1 ianuarie”, a explicat vineri seară Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel