Premierul neozeelandez, întoarcere la serviciu din concediul de maternitate

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a revenit joi la serviciu, la şase săptămâni după ce a devenit, în luna iunie, cea de a doua şefă de guvern din lume care a născut în timpul mandatului.

Politiciana în vârstă de 38 de ani a decis să lucreze la domiciliul său din Auckland până în acest weekend, înainte de a reveni în capitala Wellington, relatează AFP şi DPA. Într-un mesaj postat pe Facebook weekendul trecut, ea a precizat că familia ei este "foarte, foarte bine". "Viaţa va fi, evident, puţin diferită", a adăugat ea legănând-o pe fiica ei, Neve, născută la 21 iunie. 

Partenerul ei Clarke Gayford, de 40 de ani, care prezintă o emisiune de televiziune despre pescuit, a decis să-şi ia concediu parental pentru a se ocupa de primul lor copil. Jacinda Ardern calcă astfel pe urmele pakistanezei Benazir Bhutto, care a născut în ianuarie 1990 în timp ce era la putere. Ea şi-a început mandatul în octombrie 2017, la doar câteva luni după ce a preluat conducerea partidului laburist. 

Val de simpatie numit "Jacinda-mania"

Ea a beneficiat de un impresionant val de simpatie numit "Jacinda-mania" de media, care i-a adus, datorită tinereţii ei, comparaţii cu francezul Emmanuel Macron şi canadianul Justin Trudeau. Jacinda Ardern a anunţat de dinainte că-şi va lua concediu de maternitate timp de şase săptămâni. Atribuţiile sale au fost exercitate în această perioadă de adjunctul său, Winston Peters. 

În timpul campaniei electorale, Jacinda Arden a refuzat să răspundă întrebărilor legate de intenţiile sale în materie de maternitate. Acest lucru nu ar trebui să aibă consecinţe asupra carierei femeilor, a spus ea. După ce a anunţat că e însărcinată, ea a spus că naşterea nu va avea consecinţe asupra capacităţii sale de a-şi îndeplini atribuţiile, declarând: "Sunt însărcinată, nu handicapată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel