Premierul Emil Boc, către vicepremierul ungar: Problema reorganizării este în exclusivitate a statului român

boc emil
boc emil

Problema reorganizării administrative este în exclusivitate a statului român, ca în orice ţară europeană, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc. Reacţia vine după ce vicepremierul ungar a afirmat că proiectul de reorganizare administrativă a României ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice.

"Problema reorganizării administrativ-teritoriale a României este problema statului român în exclusivitate. Acest gen de declaraţii a determinat şi poziţia ministrului de externe de a invita ambsadorul Ungariei la o discuţie la MAE pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent şi instituţional între România şi Ungaria", a spus Emil Boc la B1 TV.

Anterior, vicepremierul ungar Zsolt Semjen declarase că proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania.

"Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică", a subliniat Semjen.

Citește și:

Tensiuni diplomatice între România şi Ungaria pe tema reorganizării teritoriale. MAE cheamă la discuţii ambasadorul ungar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel