Premierul Ciucă, discuții cu reprezentanții autorităților locale: Continuăm să oferim susținere pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a continuat seria consultărilor cu autoritățile locale printr-o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și ai Asociației Municipiilor din România.

Discuțiile s-au concentrat asupra temelor legate de implementarea proiectelor guvernamentale de investiții, descentralizare, finanțarea măsurilor de asistență socială, asigurarea continuității furnizării de energie în sistem centralizat și pregătirea pentru iarnă, măsurile pentru începerea anului școlar și modificarea legislației în diferite sectoare pentru sprijinirea comunităților locale.

”Continuăm să oferim susținere autorităților locale pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale de asistență socială și pregătim împreună începerea anului școlar și asigurarea energiei pentru iarna 2022-2023 în condițiile aplicării măsurilor de protecție stabilite de Guvern. În paralel însă, continuăm să acordăm importanța cuvenită investițiilor locale – extinderea rețelelor de apă și gaze naturale, renovarea și modernizarea unităților școlare, spitalelor și centrelor medicale, reabilitarea și extinderea infrastructurii locale de transport. Fondurile naționale și europene alocate investițiilor aduc rezultate concrete și așteptate de mulți ani de români”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În acest context, prim-ministrul a menționat fondurile alocate suplimentar autorităților locale la rectificarea bugetară și oportunitățile oferite de finanțările europene pentru continuarea proiectelor în derulare și pentru începerea unor noi investiții.

România educată, șanse egale pentru toți elevii

În cadrul discuțiilor au fost abordate și teme legate de finanțarea politicilor sociale, echilibrarea bugetelor autorităților publice locale, modul de calcul al impozitului pe clădiri, modificarea Codului Silvic, implementarea reformelor din PNRR și proiectul noii legi a învățământului preuniversitar. 

Pregătirea începerii anului școlar a fost un punct important al consultărilor, premierul menționând că această temă va fi detaliată în cadrul videoconferinței cu autoritățile locale care va avea loc în cursul zilei de mâine.

“E nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. UNCJR si Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, a anunțat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La întâlnire au participat, împreună cu premierul, ministrul Attila-Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adeline Dan, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel