Premieră: Hamas a angajat ca purtător de cuvânt o femeie

isla_al_modallal
isla_al_modallal

O tânără de 23 de ani, care a studiat în Marea Britanie, a devenit prima femeie angajată ca purtător de cuvânt al organizației teroriste Hamas, aflată la guvernare în Fâşia Gaza, deși mişcarea este criticată pentru că impune restricţii femeilor în a avea anumite profesii şi că face presiuni asupra acestora să poarte vălul islamic în public.

Fără a fi membru Hamas, tânăra Isla al-Modallal a devenit de la începutul acestei luni "vocea" guvernului din Fâșia Gaza, care a hotărât și redeschiderea unei agenţii de presă palestiniene, la care se renunţase acum câteva luni pentru că ar fi relatat, în mod eronat, despre ajutorul acordat de Hamas Frăţiei Musulmane din Egipt, scrie Digi24.

Decisă să lanseze campanii de promovare a organizaţiei pe Twitter şi Facebook, pentru a explica politicile Hamas, Isla al-Modallal, spre deosebire de cei cărora le-a succedat în funcție, vorbeşte despre Israel, nu despre „entitatea sionistă", nu face parte din grupare sau din vreun alt partid politic şi spune că este purtător de cuvânt al palestinienilor, adică ar putea vorbi şi în numele guvernului rival palestinian din Cisiordania.

„Sunt aici pentru a vorbi presei internaţionale despre chestiunile palestiniene din Fâşia Gaza, dar şi despre situaţia din Ciosiordania şi Ierusalim”, a subliniat ea.

Pe lângă faptul că noul purtător de cuvânt al Hamas și-a încheiat studiile de media la Universitatea Islamică din Gaza, Isla al-Modallal a lucrat, ulterior, și ca jurnalist şi prezentator de televiziune, ceea ce, cu siguranță, îi va folosi tinerei în activitatea viitoare.

Isla al-Modallal are o fiică de 4 ani şi este divorţată. Potrivit reprezentanţilor Hamas, numirea ei are drept scop evidenţierea rolului femeilor palestiniene în viaţa publică, mai ales că gruparea are și un ministru femeie şi mai mulţi parlamentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel