Președintele Cehiei: Ambasadorul SUA are ușile închise la Palatul din Praga

Președintele Cehiei, stat membru UE și NATO, spune că îngheață legătura cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Praga după ce diplomatul i-a recomandat să nu participe la parada de Ziua Victoriei, desfășurată la Moscova.

"Mă tem că ușile Palatului din Praga sunt închise pentru ambasadorul Schapiro după această declarație", a declarat Milos Zeman pentru presa cehă, potrivit publicațiilor rusești.

"Nu-mi pot imagina ca ambasadorul Cehiei la Washington să-i dea sfaturi președintelui SUA despre locurile unde ar trebui să călătorească. Nu voi permite niciunui ambasador să interfereze cu programul vizitelor mele externe", a mai spus liderul ceh.

Președintele Cehiei a criticat în numărate rânduri SUA și UE pentru criza din Ucraina, protestând și împotriva sancțiunilor impuse Rusiei.

"Este esențial să menținem și să dezvoltăm cu Rusia nu doar relații comerciale, ci și, de exemplu, relații bazate pe un parteneriat strategic de luptă împotriva terorismului internațional", a afirmat Zeman.

Mai mulți importanți lideri mondiali, precum cancelarul german Angela Merkel sau premierul britanic David Cameron, au anunțat că nu vor participa la parada de Ziua Victoriei, din 9 mai, eveniment dedicat înfrângerii naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Președintele Slovaciei a atacat Rusia în prezența ministrului rus de Externe pentru criza din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel