Europarlamentare 2019. Bogdan (PNL): Presa americană indică guvernul român ca făcând jocurile Chinei în afacerea Cernavodă

Candidatul PNL la europarlamentare Rareş Bogdan a declarat joi, într-o conferinţă de presă Oradea, că reacţiile din presa din SUA privind construirea reactoarelor de la Cernavodă indică guvernul român ca făcând jocurile Chinei în defavoarea companiilor americane. 

'Dacă vă uitaţi pe presa americană de astăzi , veţi vedea peste cinci articole în care se vorbeşte despre afacerea Cernavodă. Ca să vă daţi seama înspre ce îndreaptă această ţară coaliţia toxică PSD-ALDE susţinută de UDMR. Deci oficialii americani vorbesc despre guvernul PSD-ALDE, care este un grup mafiot, care face jocurile Chinei.

Aici nu e vorba despre Opoziţie sau de Putere, ci e vorba despre un stat care ieri a dat adjudecare unei companii chineze de stat, din nou, a doua oară, după guvernul Ponta, pentru reactoarele de la Cernavodă. Gândiţi-vă că avem aici discuţiile din subcomisia de energie şi de securitate naţională, dialogul purtat între un congresman republican şi un secretar de stat care arată dimensiunile grozăviei ticluite la Bucureşti', a afirmat Rareş Bogdan. Acesta a adăugat că 'într-o tăcere totală', o companie de stat - una dintre primele zece companii ale statului român ca forţă, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, în care Ministerul Energiei este acţionar majoritar cu 94%, a semnat pe 8 mai un acord preliminar cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation.

'Vorbim de contract de miliarde pe care statul român îl plăteşte din fonduri proprii, nu din bani europeni, ci din bugetul de stat, iar cei din companiile private americane, companii puternice în care a fost şi statul implicat, au fost respinse.

Mi se pare o chestie foarte, foarte gravă. Dacă oamenii ăştia vor, pe de o parte, să ne scoată din Europa, să ne creeze toate problemele posibile, acum ne mai pun şi în situaţia... gândiţi-vă că Nuclearelectrica, prin Cernavodă, e la doi paşi de baza NATO de la Kogălniceanu.

Şi asta s-a spus în congresul american, ca problemă. Adică nu doar că ne creează probleme la nivelul Uniunii Europene, transformându-ne dintr-un pol, dintr-o insulă de stabilitate, într-una de instabilitate şi puşi în coadă, după Ungaria şi Polonia, dar reuşesc să ne pună în situaţia de a intra în conflict şi cu principalii noştri parteneri strategici. Deci, credeţi-mă, deja e inconştienţă sau e ticăloşie, nu doar inconştienţă', a mai spus Rareş Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel