Prag abuz serviciu. Augustin Lazăr, afirmaţii de ultimă oră

Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris
Augustin Lazăr, eveniment cheie la Paris

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, la sediul CSM, că nu este nevoie de introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

"Eu cred că nu ar trebui să mai repetăm. Ministerul Public este o instituţie serioasă care a făcut studii foarte serioase. În această problemă, şi punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag", a spus Lazăr, răspunzând unei întrebări la sosirea la sediul CSM. 

[citeste si]

De asemenea, Augustin Lazăr a declarat, referindu-se la efectele legii recursului compensatoriu, că se confirmă încă o dată nevoia studiilor de impact pentru fiecare modificare legislativă. Procurorul general a fost întrebat, la sediul CSM, dacă există temeri privind creşterea criminalităţii odată cu intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu.

"Ministerul Public a avertizat de la începutul anului că toate modificările legislative trebuie făcute pe baza unui studiu de impact. Ei bine, se confirmă încă o dată nevoia unui studiu de impact pentru fiecare modificare legislativă. Am vrea să ştim şi noi ce studii s-au făcut pentru a putea comenta rezultatele", a afirmat Lazăr.

Întrebat dacă aceasta a fost o măsură precipitată, Lazăr a precizat că nu poate spune acest lucru. "Ori de câte ori ne gândim să modificăm o legislaţie, ori de câte ori ne gândim să schimbăm mai ales legile Justiţiei, este necesar să avem un dialog sincer cu profesioniştii domeniului, cu magistraţii. Nimănui nu foloseşte o justiţie care să fie suspectată de control şi cu toţii avem nevoie de o justiţie independentă, o justiţie care să aibă încrederea oamenilor, inclusiv a celor care lucrează în acest domeniu", a mai spus Augustin Lazăr, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel