PPE forțează cazul votului din Diaspora la Bruxelles. Eurodeputat S&D: Încercare populistă

Grupul Partidului Popular European (PPE) încearcă să includă pe agenda plenului Parlamentului European o dezbatere cu privire la organizarea defectuoasă a alegerilor prezidențiale din România, dar nu se bucură de susținerea celorlalte familii europene.

Președintele grupului PPE, Manfred Weber, s-a plâns pe o rețea socială că dezbaterea referitoare la alegerile din România este blocată.

"Fraudă la vot în România: alte grupuri din Parlamentul European blochează dezbaterea în plen. Cetățenii români vor răspunsuri. Verzii și ALDE, împotrivă", a scris liderul PPE pe Twitter.

Popularii europeni au fost foarte vocali în campania alegerilor prezidențiale din România. Președintele PPE, Joseph Daul, a aterizat la București între cele două tururi ale scrutinului prezidențial în semn de susținere pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL. Francezul l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta, care i-a răspuns în aceeași manieră.

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a declarat pentru DC News că PPE "încearcă în mod populist o astfel de dezbatere, dar noi nu suntem de acord pentru că nu are rost. Nu are sens, deoarece nu există un blocaj. Știm cu toții ce s-a întâmplat, ne-a luat pe toți prin surprindere. Vom schimba codul electoral și legea care nu permite suplimentarea secțiilor de votare".

Un lider ALDE ne-a precizat că nu are cunoștință de inițierea unei astfel de dezbateri, care ar trebui anterior aprobată în Conferința Președinților din PE. Liberalul a arătat că ALDE "nu se va opune" unui atare demers.

Cristian Preda, europarlamentar PMP, a scris pe pagina sa de Facebook că "#‎PPE‬ a cerut ca Parlamentul European să dezbată săptămâna viitoare la Strasbourg blocarea de către guvernul ‪#‎Ponta‬ a votului românilor cu domiciliul în străinătate, dar socialiștii s-au opus, așa că dezbaterea nu va avea loc".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel