Iohannis cere Parchetului General acțiuni împotriva lui Ponta

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, spune că așteaptă ”cât mai curând” rezultatele anchetei privind votul din Diaspora, amintindu-le procurorilor că trebuie să-și respecte drepturile constituționale.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis s-a arătat ”revoltat” că cei care au împiedicat exercitarea dreptului la vot în Diaspora mai sunt încă în funcții.

”După aproape două săptămâni de la votul istoric din 16 noiembrie, astfel de imagini îmi trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, sunt și astăzi mișcat de uimitorul val al schimbării la care românii din Diaspora au contribuit din plin. Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite un drept fundamental sunt încă în funcții. De asemenea, aștept cu maxim interes ca Parchetul Curții Supreme să-și respecte obligațiile constituționale de a apăra drepturile și libertățile cetățenilor și, în consecință, aștept cât mai curând rezultatul investigației privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora. România normală nu este doar despre viitor, ci și despre trecut, despre cum cei care au încercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greșite sunt trași la răspundere!”, a scris Klaus Iohannis.

Ponta, propunere în Parlament după scandalul Diaspora: "Am plătit prețul politic, e un preț meritat"

Parchetul General a deschis un dosar penal în cazul votului din străinătate la alegerile prezidențiale din 2 și 16 noiembrie. Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a precizat că cercetările in rem au început imediat după turul I, fiind depuse mai multe sesizări în care sunt indicaţi drept responsabili miniştri.

Alianța Creștin Liberală, prin filiala Cluj, a depus între cele două tururi o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, pe care îl găsește responsabil pentru degringolada de la secțiile din străinătate.

Într-un discurs în fața Parlamentului, susținut la 25 noiembrie, Victor Ponta a spus că "am plătit prețul politic (pentru votul din Diaspora - n.r), dar vreau să atrag atenția că cei care au votat în Diaspora au votat majoritatea cu Klaus Iohannis, mai puțin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care azi vorbesc în numele Diaspora".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel