Poroșenko, fost președinte al Ucrainei: ”În Putin nu poți avea încredere”. Cum s-a schimbat ”Țarul de la Kremlin”

Sursă foto: Facebook (Petro Poroșenko)
Sursă foto: Facebook (Petro Poroșenko)

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a vorbit despre modul în are Vladimir Putin a înșelat încrederea lumii. 

Într-o intervenție televizată în România, fostul președinte Petro Poroșenko a vorbit despre modul în care Vladimir Putin a înșelat încrederea țărilor vecine și a celor din Vest. 

”V-ați întâlnit cu Vladimir Putin de mai multe ori, îl cunoașteți mai bine decât noi și aș vrea să vă întreb, ce credeți că se petrece în mintea lui Vladimir Putin, ce planuri are?”, a întrebat jurnalista Ana Maria Roman. 

”Am tras mai multe concluzii după negocierile mele cu Putin. În primul rând, să nu ai încredere în Putin! Nimic, din ceea ce promite, de la încetarea focului, până la eliberarea prizonierilor, de la retragerea trupelor rusești, până la crearea de coridoare umanitare, nimic din toate acestea nu a fost pus în practică. Niciodată nu își ține cuvântul. 

Iar la punctul numărul doi, să nu vă fie frică de Putin! Noi, ucrainenii, de opt ani demonstrăm că nu ne este frică de el, luptăm împotriva lui. Vă rog să urmați recomandările noastre. 

Putin înțelege doar limbajul puterii. S-a schimbat în ultimii 15 ani

Al treilea aspect, Putin înțelege doar limbajul puterii și va merge atât de departe cât îi permitem noi. Vă rog să nu îi permiteți să ajungă în Europa! Trebuie să îl alungăm înapoi în Rusia. Cu toată această situație, cred că doar unitatea și solidaritatea, apărarea și asistența mutuală pot fi răspunsul corect la adresa lui Putin.

Concluzia mea personală este că Putin s-a schimbat în ultimii 10-15 ani, pentru că în timpul primei mele întâlniri cu el, în anul 2005, de atunci, pot să vă spun că s-a schimbat și mă îndoiesc că e în toată firea și mă gândesc că acum putem vedea cum a luat-o cu totul razna. Nu îi putem fi pe plac lui Putin, în această situație trebuie să fim destul de puternici pentru a proteja Ucraina, pentru că a proteja Ucraina înseamnă să vă protejați și pe voi”, a spus Petro Poroșenko într-o intervenție televizată la Antena 3. 

Citește și: Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, mesaj pentru Iohannis: Îi cer prietenului meu să ne susţină candidatura UE

Rusia, propunere de NEACCEPTAT pentru Ucraina. Bogdan Chirieac arată de ce negocierile sunt un EȘEC: Acum a pierdut totul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel