Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, mesaj pentru Iohannis: Îi cer prietenului meu să ne susţină candidatura UE

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, conduce un detașament de rezistență împotriva Rusiei.

"Poate că este un război împotriva României"

"Avem nevoie de avioanele militare pentru a putea scăpa de MIG-urile 29 şi SUHOI 27 de pe vremea URSS. Avem nevoie să apărăm spaţiul aerian al Ucrainei pentru a putea să apărăm centralele nuclare, zonele cu civili, capitala, să nu îi permitem lui Putin să atace poziţii ale ucrainienilor paşnici. Acesta nu este un război la adresa Ucrainei. Acesta este un război la adresa Europei. Este un război la adresa valorilor occidentale, la adresa NATO şi poate că este un război împotriva României, pentru că România este vecinul nostru şi nimeni nu ştie ce se va întâmpla mâine. Nu ştim, mâine, unde vor apărea soldaţii ruşi. Poate în Transnistria, poate în Moldova, poate în România.

De aceea, aceasta este lupta noastră comună, iară aceasta este dovada că soldații ucrainieni se luptă pentru întreaga Europă şi, de aceea, este important ca atât NATO, cât şi UE să ne ofere asistență cu arme letale pentru a creşte eficiența armatei ucrainiene, pentru că peste 1000 de tancuri şi lansatoare ruseşti sunt deja pe teritoriul ucrainean. Avem nevoie de acest fel de asistentă, avem nevoie de acest tip de sprijin şi de astfel de lucruri", a spus Petro Poroșenko, la Antena 3.

"Acesta este un concept strategic necesar în faţa lui Putin"

"Apreciem răspunsul ferm la SUA şi UE pe care l-au oferit lui Putin, agresorul, dar, cu fiecare zi care trece în care Putin continuă să ucidă civili ucrainieni şi să invadeze Ucraina, fiecare zi ar trebui să aducă o nouă sancțiune la adresa Rusiei.  Apreciem Parlamentul European care a a adoptat o rezoluţie în legătură cu viitorul, perspectivele Ucrainei de a adera la UE. Ucrainienii se pare că plătesc cel mai mare preţ pentru această aderare. Vorbim de mii de vieţi ucrainiene pierdute. De aceea, eu vă cer, le cer prietenilor noştri români, îi cer prietenului mei, președintele României, un lider grozav, Klaus Iohannis, să ne susţină candidatura şi să ofere Ucrainei statutul de ţară candidată şi acceptarea în Membership Action pentru NATO. Acesta este un concept strategic necesar în faţa lui Putin. Doresc să profit de această oportunitate pentru ale mulţumi tuturor românilor, Guvernului, Parlamentului pentru ospitalitatea arătată refugiaţilor ucrainieni", a mai spus fostul președinte al Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel