Popa, în dezacord cu limba română. Radu Banciu: Toți suntem la fel de idioți

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, la B1 TV, despre ministrul Educaţiei, Valentin Popa, care a fost surprins, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cu alte greşeli gramaticale.

Greşelile ministrului au constat în dezacorduri între subiect şi predicat.

"Manualele şcolare este (n.r. sunt) un subiect intens. După care a continuat: În acest cost de 24 milioane lei este inclusă (n.r sunt incluse) editarea şi drepturile de autor. Asta este o greșeală frecventă pe care, în general, o fac nouă români din zece. Pentru că mintea nu merge atât de repede precum fraza și atunci nu te gândești că vei mai adăuga un pic de conținut. Este o greșeală clasică. Nu este acceptată niciodată în scris și niciodată atunci când ai o funcție mare. Altfel, toată lumea vorbește așa. Foarte puțini reușesc, în ultima fracțiune de secundă, să facă acordul", a spus Radu Banciu în cadrul emisiunii sale de la B1 TV, "Lumea lui Banciu".

"Toți suntem la fel de idioți"

"Noi suntem niște imbecili, toți suntem în aceeași oală să fie foarte clar. Nu există români deștepți și români proști – suntem în aceeași oală pentru că noi contribuim la evoluția sau la involuția acestei țări", a declarat Banciu, adăugând: "Că se spune despre Valentin Popa, care este șeful învățământului din România, că este un idiot – oricine poate să spună lucrul ăsta. Trebuie să-l articulăm pentru asta, nu are importanță la rândul nostru cât suntem de idioți. Toți suntem la fel de idioți, toți cei care locuim, continuăm să locuim în această țară, o facem să meargă mai departe, ne ducem cu drag la vot, deschidem televizoarele în fiecare seară, suntem în aceeași categorie".

"Valentin Popa duce o luptă cu limba română încă de pe vremea când nici nu se gândea să ajungă în Guvern", a mai spus jurnalistul.

Vezi și: Blestem pentru polițiști. Radu Banciu: Așa se înjura și în Sibiu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel