Blestem pentru polițiști. Radu Banciu: Așa se înjura și în Sibiu

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, la B1 TV, despre cazul femeii care a chemat în instanţă Poliţia după ce a fost sancţionată pentru că i-ar fi blestemat pe poliţişti.

O femeie le-ar fi spus oamenilor legii: "Bată-vă Dumnezeu, o să aprind lumânări pentru voi la biserică, o să ne mai vedem noi şi o să vedeţi voi". Poliţiştii locali au amendat-o cu 1.000 lei pentru expresii jignitoare, ameninţări şi injurii.

"Bată-vă Dumnezeu – așa se înjura sau, mă rog, blestema, și în județul Sibiu când eram eu copil, toate babele pe stradă spuneau așa. Confirm, e o insultă, e o replică care să nu-ți servească prea multă vreme. Este o trimitere ca Dumnezeu să te pedepsească. Deci, bată-vă Dumnezeu o să aprind lumânări pentru voi la biserică, o să ne mai vedem noi şi o să vedeţi voi" – asta le-a trimis ea polițiștilor care îi puseseră o amendă pe parbrizul mașinii. Când i-a văzut, i-a blestemat așa cum se practică încă printre babele din România, absolut peste tot. Au amendat-o cu 1.000 lei pentru expresii jignitoare, ameninţări şi injurii. Deci, iată că Dumnezeu este asociat aici cu bătăia", a precizat Radu Banciu în cadrul emisiunii sale de la B1 TV, "Lumea lui Banciu".

Amendă contestată

Femeia a contestat în instanţă amenda, argumentând că sensul cubintelor sale a fost altul. "Femeia a contestat în instanţă amenda, argumentând, în lașitatea ei, aici trebuie să recunoaștem că cele mai multe dintre ele așa sunt, spunând că, de fapt, nu i-a fost înțeles sensul frazei. Ea voia să spună: Aşa să vă ajute Dumnezeu, doar nouă ne daţi amendă. Interesant, să vedem dacă se dă o lege și pentru așa ceva", a spus jurnalistul.

Vezi și: Steag negru, arborat de Ziua Imnului. Banciu: Aș juca niște bănuți că va mai muri unul de 1 decembrie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel