Steag negru, arborat de Ziua Imnului. Banciu: Aș juca niște bănuți că va mai muri unul de 1 decembrie

Radu Banciu
Radu Banciu

Un steag negru a fost arborat la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului Național. Radu Banciu a comentat acest subiect, duminică seară, la B1 TV.

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declară că steagul negru de pe Primăria Sfântu Gheorghe a fost arborat în urma decesului unui cetăţean de onoare al municipiului, care primise distincţia "Pro Urbe". "Este doar o coincidenţă nefericită", a spus acesta.

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit despre acest subiect duminică seară. "Un steag negru a apărut dintr-o dată chiar de Ziua Imnului Național al României, o zi puțin cunoscută de români. Ei bine, ăia se pare că știau totuși. Cum Dumnezeu au aflat? Dar, mă rog, după s-a văzut că nu era decât o răstălmăcire, a fost o coincidență. S-a intervenit și am aflat că, de fapt, decedase o persoană distinsă cu premiul "Pro Urbe". Un lucru respectat cu sfințenie în zonă. Se întâmplă să crape, voiam să spun să moară, ei bine, este arborat din ziua morții și până în ziua înmormântării un drapel negru. Se făcuse această alegorie cum că steagul negru era plasat lângă steagul românesc și lângă steagul Uniunii Europene și că este o rușine", a spus, duminică seară, Radu Banciu în cadrul emisiunii "Lumea lui Banciu" de la B1 TV.

"Nefericită pentru cine?"

"Până la urmă, de la prefectul județului Covasna am aflat că nu este decât o coincidență. Un astfel de eveniment s-a întâmplat... a fost ghinionul nostru pe undeva. Președintele executiv UDMR a declarat că acest steag negru a fost arborat în urma decesului unui cetățean de onoare al municipiului. Nu știm exact cum a devenit atât de onorabil cetățeanul, dar probabil că nu și-a acordat distincția de unul singur. Este doar o coincidență nefericită. Acum nefericită pentru cine? Probabil, pentru ei, în sensul în care omul a murit, putea să mai trăiască", a zis jurnalistul.

"Următorul deces va fi pe 1 decembrie"

"Exact de Ziua Imnului Național s-a întâmplat. Probabil că următorul deces "Pro Urbe" va fi pe 1 decembrie. Atunci, sigur că se va arbora steagul nostru. (...) Aș juca niște bănuți că va mai muri unul de 1 decembrie 2018 și va fi arborat steagul. Sunt șanse să moară pe 30 noiembrie. Și ca să nu se spună că l-au cocoțat chiar pe 1, până îl îngroapă se face 3-4 decembrie", a spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel