Ponta nu a fost felicitat de Sfântul Victor

ponta
ponta

Grupul susținătorilor lui Victor Ponta de pe Facebook nu a găzduit prea multe felicitări cu ocazia zilei onomastice a premierului. În 11 noiembrie, calendarul creștin ortodox îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Victor.

Pe wall-ul grupului ”Victor Ponta, cel mai bun premier”, nu am găsit nicio postare în acest sens. Este drept că nici Sf. Victor nu e prea cunoscut, nici premierul nu a făcut o mențiune pe blog (care nu mai este actualizat din 21 octombrie, când a scris un comentariu referitor la cazul CSM-stenogramele din  dosarul Blejnar). Pe site-ul oficial sunt prezentate mai multe evenimente de campanie la care a participat Ponta, dar nicio referire la onomastică.

Victor, ca nume calendaristic creștin, a pătruns în onomastica noastră prin influența latino-catolică din Transilvania.  În București, creștinii ortodocși au sărbătorit în 11  noiembrie pe Sf. Mina, patronul celor păgubiți și făcătorul de minuni. Biserica Sf. Mina, aflată în apropiere de Piața Unirii, păstrează moaștele sfântului și este un important loc de pelerinaj din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel