Pompeo - Maduro, manifestații Venezuela: Brute! Washingtonul ''va trece la fapte''

Statele Unite ale Americii /SUA/ au afirmat că ''vor trece la fapte'' pentru a susţine democraţia în Venezuela, calificând totodată drept ''brute'' forţele de securitate ale preşedintelui Nicolas Maduro care au deschis focul împotriva unor manifestanţi.

SUA vor trece la fapte împotriva celor care se opun reinstaurării paşnice a democraţiei în Venezuela. A sosit timpul acum de a acţiona pentru a susţine cerinţele poporului venezuelean disperat, a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

Suntem solidari cu cei care îşi continuă lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE, a adăugat el.

Pompeo a calificat drept brute forţele de securitate loiale preşedintelui Maduro care au tras asupra unor manifestanţi provocând doi morţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Foro Penal, ce se opune regimului lui Maduro, şi peste 300 de răniţi, inclusiv columbieni, conform guvernului de la Bogota şi altor surse.

Forţele de ordine au deschis focul la frontierele Venezuelei împotriva partizanilor opozantului Juan Guaido pentru a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare internaţionale din ţările vecine, aşa cum a ordonat Maduro.

Vezi și: Alegeri prezidențiale 2019. Sondaj DCNews - câte voturi ia Corina Crețu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel