Polonia renunță la TVA-ul de 0% pentru produsele alimentare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pe fondul scăderii inflației, Polonia nu va mai continua cu 0% TVA pentru produsele alimentare. Măsura a fost impusă după ce inflația a atins cote record anii trecuți.

Ministerul Finanțelor din Polonia a declarat marți că taxa pe valoarea adăugată (TVA) de 0% pentru produsele alimentare nu va fi extinsă după luna martie, pe măsură ce inflația scade.


"Având în vedere cele mai recente date privind inflația și prognozele privind dinamica prețurilor pentru produsele alimentare de bază acoperite de rata tranzitorie de TVA de 0%, Ministerul Finanțelor a decis să nu prelungească reducerea periodică a ratei TVA la produsele alimentare de bază după 31 martie 2024", se arată într-o declarație.

Prim-ministrul polonez, Donald Tusk, a declarat săptămâna trecută că nu exclude revenirea la rata de TVA de 5% care se aplica anterior produselor alimentare.
Rata redusă de TVA pentru produsele alimentare este în vigoare din februarie 2022, după ce inflația anuală a IPC a atins 9,2% în luna precedentă. A atins un vârf de 18,6% în februarie 2023, înainte de a scădea la 3,9% până în ianuarie anul acesta, cel mai scăzut nivel din martie 2021, cu alte scăderi anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel