Polonia, în alertă din cauza Rusiei: "E fără precedent"

Armata poloneză reclamă o activitate militară fără precedent a Rusiei în zona Mării Baltice.

Ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, a declarat că Polonia, țară membră NATO, nu a fost sub amenințarea unui atac din partea Rusiei și că manevrele au scopul de a testa reacția forțelor Aliaților din regiune.

NATO susține că patrulele sale au remarcat o intensificare a activității militare a Rusiei, în special a forțelor aeriene, de la începutul crizei din Ucraina și a tensiunilor Vest-Rusia.

"În ultimele zile am văzut o activitate fără precedent a flotei ruse și a forțelor aeriene ruse în Marea Baltică", a declarat ministrul Apărării la TVN24.

"Ne îngrijorează acest lucru. NATO încearcă să pregătească un fel de reacție", a mai spus Siemoniak, fără a oferi detalii.

La sfârșitul lunii octombrie, Polonia a decis să disloce în Estul țării trupe din Vest pe fondul "celei mai mari crize de securitate de la sfârșitul Războiului Rece". Polonia a cerut NATO în aprilie să disloce permanent 10.000 de soldați ai alianței pe teritoriul polonez, în contextul crizei ucrainene. Solicitarea nu a primis un răspuns direct. În schimb, Polonia va deveni centrul de comandă al unei unități de reacție rapidă a NATO (spearhead), care ar urma să aibă mai multe unități, una dintre ele instalată în România, potrivit concluziilor summit-ului NATO de la New Port.

Harta provocărilor lui Putin: Marea Neagră, un punct fierbinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel