Polonezii de la PiS, partidul care se ceartă cu UE, încurajează Fidesz-ul lui Orban să intre în ECR

Polonezii de la PiS încurajează Fidesz-ul să intre în ECR
Polonezii de la PiS încurajează Fidesz-ul să intre în ECR

După ce premierul Viktor Orbán și-a retras partidul din PPE, europarlamentarii maghiari trebuie să adere la un alt grup.

Partidul conservator de guvernământ al Poloniei a invitat partidul Fidesz din Ungaria să se alăture coaliției ECR din Parlamentul European după decizia prim-ministrului maghiar Viktor Orbán de a retrage Fidesz-ul din Partidul Popular European (PPE).

Fostul viceministru al apărării polonez, Bartosz Kownacki, membru al Partidului Polonez pentru Lege și Justiție (PiS), consideră că mișcarea lui Orbán a fost forțată de PPE „care a reprezentat mai mult stânga”, încât Fidesz a trebuit să plece. Nu a putut accepta „mediocritatea ideologică” din PPE, care a dus la plecare.

De asemenea, el este de părere că plecarea Fidesz-ului din PPE este vina fostului prim-ministru polonez și a președintelui PPE, Donald Tusk, deoarece nu deținea capacitățile de negociere necesare pentru a menține ungurii în partidul al cărui lider este el. Kownacki a adăugat că cel mai probabil nimeni nu se bazează cu adevărat pe vreo abilitate serioasă de negociere din partea lui Tusk. Alți politicieni PiS au încurajat Fidesz să se alăture fracțiunii conservatorilor și reformiștilor europeni (ECR), din care PiS însuși este membru în Parlamentul European, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel