Poliţistul Bogdan Gigină, înmormântat la cimitirul Ghencea III, cu onoruri militare

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost înmormântat, vineri cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea III, acolo unde în luna august a fost înmormântat un alt coleg, respectiv Gheorghe Ionescu, ucis cu maşina de afaceristul turc Abdullah Atas. Ministerul de Interne a anunţat că va suporta toate cheltuielile de înmormântare.

Agentul şef adjunct de poliţie, Bogdan Cosmin Gigină, a fost avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, miercuri, de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la propunerea inspectorului general al Poliţiei Române.

Sicriul cu trupul lui Bogdan Cosmin Gigina a fost depus la capelă Bisericii Udricani din Capitală, urmând să fie înmormântat azi, ora 12:00, la Cimitirul Ghencea III.

Din câte se pare, familia polițistului urmează să primească o despăgubire în valoare de 20.000 de euro în urma producerii acestui accident de muncă.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Tânărul a fost dus de urgenţă la spital unde, în pofida eforturilor medicilor, s-a stins din viaţă.

[citeste si]

Potrivit Poliţia Capitalei a emis un comunicat de presă în care a prezentat public informaţii despre condiţiile în care s-a petrecut accidentul în urma căruia a murit poliţistul motociclist Bogdan Gigină. Coloana venea din zona Băneasa, unde este sediul SRI şi Academia de Poliţie. Comunicatul de presă arată că ministrul Gabriel Oprea participase la o "activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice".

Se mai precizează, că după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit, fiind dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițistul avea 70 km pe oră când a căzut în groapa din carosabil. Surse din Poliţie au declarat, pentru Mediafax, că marţi seară, înaintea producerii incidentului, poliţistul Bogdan Gigină deschidea dispozitivul care îl însoţea pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Motocicliştii vor ţine, sâmbătă, un moment de reculegere la locul unde tânărul poliţist şi-a pierdut viaţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel