Poliţişti, arestaţi pentru asasinarea unei consiliere municipale

Arma
Arma

Doi poliţişti suspectaţi de implicare în asasinarea unei consiliere municipale de culoare din Rio de Janeiro şi a şoferului acesteia, în martie 2018, au fost arestaţi marţi dimineaţă în metropola braziliană, potrivit site-ului de ştiri G1, care citează surse judiciare, transmite AFP. 

Cei doi sunt membri ai poliţiei militare. Unul este suspectat că este autorul tirurilor, iar celălalt că a condus autovehiculul din care au fost trase gloanţele. Marielle Franco, o consilieră municipală din Rio, în vârstă de 38 de ani, membră a Partidului 'Socialism şi Libertate' (PSOL, de stânga), a fost împuşcată mortal în seara zilei de 14 martie, în centrul metropolei braziliene, în timp ce se afla într-un automobil cu care revenea de la o adunare de promovare a femeilor de culoare. Şoferul Anderson Gomes a fost şi el omorât, iar o a doua pasageră a supravieţuit.

Asasinat plănuit luni de zile

Conform biroului procurorului responsabil cu lupta împotriva crimei organizate, asasinatul a fost plănuit cu meticulozitate timp de trei luni. Marielle Franco era născută într-o favelă şi era puternic angajată în combatarea rasismului, homofobiei şi violenţei poliţieneşti. În ultimii ani, ea denunţase înmulţirea actelor de violenţă ale poliţiei în favelele din Rio. Marielle Franco se opusese, de asemenea, deciziei preşedintelui Michel Temer de a încredinţa armatei securitatea oraşului, în contextul escaladării violenţelor după Jocurile Olimpice din 2016. Asasinarea consilierei a provocat un val de emoţie în Brazilia şi a declanşat manifestaţii de amploare în toată ţara. Rio de Janeiro se confruntă de două decenii cu fenomenul miliţiilor, grupări formate din agenţi sau foşti agenţi de securitate care îşi impun legea în favele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel