EXCLUSIV  Polițist SUA, UCIDERE brutală a unui bărbat de culoare. Coarnă, comparație cu România: Se poate întâmpla și la noi așa ceva?!

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a comentat cazul bărbatului ucis de un om al legii în orașul american Minneapolis.

Statistic, cea mai bună poliție este cea americană

„Am văzut povestea. Putem să o luăm într-o altă logică. Cea mai bună poliție din lume este poliția din Statele Unite, statistic vorbind. Însă, din ce am văzut și eu, este clar că polițistul de acolo a încălcat regulamentul. El s-a folosit mult prea mult de forță, până i-a provocat decesul omului.

Am văzut și că regulamentul lor are niște reguli extrem de clare, să nu îi oprești omului respirația, este și normal să fie așa. Și la noi și peste tot, nu trebuie să intervii așa, intervii cu forța legii, intervii cu încătușarea, dar grijă la integritatea și protecția infractorului”, a explicat Coarnă în exclusivitate pentru DC News.

Un abuz clar

„Nu a intervenit nimeni, este o chestie extrem de ciudată. De aia vă zic, în opinia mea, au comis un abuz extrem de clar. Nu trebuie să mergi în extremă și să-i riști omului viața, trebuie să fii logic, să fii rațional. Nu-i pui piciorul pe gât, e clar că e o zonă care produce efecte mortale. Sunt câteva zone unde dacă lovești sau îți apeși forța fizică poți produce decesul.

În România nu se întâmplă așa ceva și nici nu se poate întâmpla. Nu cred și nici nu am avut, sunt în Poliție din 1987, nu s-a întâmplat să ții omul în presiune 7-8-10 minute. Îl încătușam, îi dădeam drumul și cu asta basta. Îi dădeam drumul adică îi eliberam căile respiratorii”, a continuat președintele de sindicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel