Poliţist din Iași, trimis de DNA în judecată; închiria maşini unor persoane prin Facebook

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Radu-Ionuţ Ciobanu, ofiţer în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi la data faptelor, pentru mai multe infracţiuni în legătură cu închirierea de autoturisme către persoane racolate prin intermediul unor anunţuri online, de pe Facebook sau prin telefon. 

El este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (8 acte materiale), participaţie improprie la fals intelectual şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată (21 de acte materiale).

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, în perioada 11 mai 2013 - 7 august 2014, el a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ce au constat în închirierea (cedarea folosinţei cu titlu oneros) de autoturisme către diverse persoane, în scopul obţinerii de bani pentru sine.

"Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul unor anunţuri online, fie prin intermediul unui cont de Facebook sau al unui post telefonic. Pe lângă preţul solicitat pe zi (preţ ce varia între 18 şi 28 euro/zi, în funcţie de durata închirierii), inculpatul solicita clienţilor şi o garanţie de 100 sau 150 euro", susţin procurorii.

DNA precizează că, pentru a disimula o parte din activităţile ilegale, în perioada mai 2013 - aprilie 2014, Radu Ciobanu a întocmit în fals 8 contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le-a semnat împreună cu persoanele care au închiriat autoturismele, pentru ca acestea să le folosească în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv justificarea în faţa organelor de poliţie a dreptului de folosinţă asupra autovehiculelor închiriate.

Sursa citată menţionează că, în 21 mai 2013, el a determinat cu intenţie un notar public să falsifice, fără vinovăţie, cu prilejul întocmirii, un contract de comodat, prin care se atesta în fals caracterul gratuit al împrumutului unui autoturism către o persoană. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel