Politicianul care a primit premiul "Minciuna Anului 2015"

Norman Finkelstein, apropiat al lui George Soros, în România. ”Dezamăgire cruntă, o rușine”
Norman Finkelstein, apropiat al lui George Soros, în România. ”Dezamăgire cruntă, o rușine”

Politicianul american Donald Trump, aspirant la președinția SUA, ar fi făcut, în 2015, cele mai mincinoase declarații politice, potrivit site-ul PolitiFact. 

Politicianul american republican, Donald Trump, a primit premiul "Minciuna Anului 2015", oferit în fiecare an de site-ul citat. PolitiFact a studiat 77 de declarații ale controversatului magnat imobiliar și a apreciat că 76% dintre ele sunt total sau parțial neadevărate.

În top figurează o afirmație din discursul său din luna iunie prilejuit de lansarea candidaturii pentru investitura republicană. Donald Trump a sugerat atunci că imigranții mexicani veniți în SUA sunt violatori și criminali încurajați de guvernul de la Ciudad de Mexico să treacă granița pe teritoriul american, afirmație ce a provocat o intensă polemică. Conform analizei PolitiFact, nu există nicio dovadă care să ateste o implicare a guvernului mexican în trimiterea unor imigranți ilegali în SUA, iar aceștia din urmă vin acolo motivați în principal de dorința de a-și găsi un loc de muncă, citează Agerpres. 

Alte minciuni ce i-au mărit șansele de a primi acest premiu sunt o declarație în care afirmă că după atacurile teroriste de la 11 septembrie a văzut la New Jersey 'mii de oameni sărbătorind' prăbușirea turnurilor gemene, precum și o alta în care susține că 81% dintre albii uciși în SUA sunt victime ale criminalilor de culoare, procentul real fiind de 15%. Potrivit PolitiFact, Donald Trump folosește în declarațiile sale "hiperbola adevărată", care se bazează pe ideea că 'o mică exagerare nu face niciodată rău'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel