Poetă americană premiată cu Pulitzer a murit la 83 de ani

Poeta americană Mary Oliver, laureată a unui premiu Pulitzer, a murit joi în casa ei din Florida la 83 de ani în urma unui limfom, un cancer care atacă sistemul imunitar, potrivit mass-media naţionale, citate de EFE.

Mary Oliver, una dintre autoarele de poezii cele mai populare din ţară cu zeci de volume publicate, s-a născut la Ohio în 1935 şi a publicat prima sa colecţie de poezii, 'No Voyage and Other Poems', când avea 20 de ani. Oliver a câştigat un Premiu Pulitzer în 1984 la categoria Poezie, pentru volumul 'American Primitive', iar în 1992 premiul National Book Award pentru 'New and Selected Poems'.

Copilărie nefericită

Autoarea multipremiată a explorat în scrierile sale legătura dintre natură şi lumea spirituală, inspirându-se mai ales din lungile sale drumeţii prin Ohio. Copilăria scriitoarei a fost însă nefericită, din cauza unui abuz sexual pe care Mary Oliver l-a suferit ca urmare a neglijenţei părinţilor săi, însă ea s-a refugiat în natură şi poezie pentru a supravieţui traumei. Mary Oliver a locuit mulţi ani în Provincetown (Massachusetts) alături de partenera sa, fotografa Molly Malone Cook, care a murit în 2005.

VEZI ȘI:

Militar decedat, paradă 1 decembrie. MApN, prima reacție

Felix Bănilă, procuror-șef DIICOT. Prima reacție după ce Klaus Iohannis a semnat decretul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel