PNL: Tăriceanu nu dorește să riște un moment penibil cu ministrul Toader

Tudorel Toader: Avem banii. Avem aprobarea Băncii Mondiale
Tudorel Toader: Avem banii. Avem aprobarea Băncii Mondiale

Într-un comunicat de presă, PNL a transmis: "Tudorel Toader anunță că a confirmat participarea la Ora Guvernului de la Senat la convocarea Partidului Național Liberal în data de 3 mai. În schimb, președintele Senatului și șeful lui politic, Călin Popescu Tăriceanu amână audierea lui în plenul Camerei superioare a Parlamentului din diverse motive".

"Contradicția publică dintre cei doi arată fie faptul că nu mai au nici un dialog și că nu mai știe stânga ce face dreapta, fie că liderul ALDE nu dorește să riște un alt moment politic ridicol și penibil cu ministrul său de Justiție.

Luni, 23 aprilie, Comitetul liderilor din Senat a aprobat solicitarea PNL de audiere a Ministrului Justiției, Tudorel Toader, la Ora Guvernului în data de 3 mai pentru a prezenta răspunsul Guvernului la recomandările GRECO și MCV în ceea privește modificările propuse la legile Justiției și ultimele evoluții ale României în lupta anti-corupție.

Amânarea convocării lui Tudorel Toader

Liderii grupurilor parlamentare din Senat, la propunerea senatorului PSD, Șerban Nicolae au revenit astăzi asupra deciziei și au amânat convocarea lui Tudorel Toader pentru data de 9 mai pentru că în data de 3 mai trebuie să participe la ședința de Guvern. Mai mult, președintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu a și transmis prim-ministrului Viorica Dăncilă convocarea lui Tudorel Toader în Senatul României pentru data de 9 mai. Nu este exclus însă ca până la acea dată să invoce un alt pretext pentru a bloca din nou audierea lui Tudorel Toader.

[citeste si]

Prin această tergiversare, Călin Popescu Tăriceanu arată în primul rând un dezinteres profund pentru concluziile și recomandările organismelor internaționale care monitorizează respectarea principiilor statului de drept în țara noastră. Iar pe de altă parte, lipsa dialogului cu Tudorel Toader pe această temă demonstrează că șefii lui politici nu sunt mulțumiți de prestația sa de avocat al infractorilor din funcția de ministrul al Justiției și nu mai vor să riște cu el în această postură", au mai transmis liberalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel