PNL. Raluca Turcan, apel de urgență către Parlament

Foto:ziuadecj.realitatea.net
Foto:ziuadecj.realitatea.net

Partidul Naţional Liberal face apel la toate partidele parlamentare să dezbată în regim de urgenţă reexaminarea legii privind învăţământul profesional dual. 

"Mediul de afaceri se plânge de lipsa acută de forţă de muncă şi a şcolilor de meserii, iar învăţământul dual este soluţia optimă pentru rezolvarea acestui deficit. OUG 81/2016 este funcţională şi îşi poate produce efecte din această toamnă", afirmă prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, într-un comunicat.


"Din nefericire, şi acest proiect a fost mutilat în Parlament prin amendamentele PSD care au lovit în calitatea pregătirii elevilor, au scăzut nivelul de autonomie a şcolilor şi au eliminat dispoziţiile privind organizarea concursurilor pentru cadrele didactice. OUG 81/2016 a fost adoptată cu cele mai bune intenţii: susţinerea învăţământului dual şi sprijinirea agenţilor economici care vor să investească în astfel de şcoli, iar aceste obiective vor trebui urmărite şi la reexaminarea legii în această toamnă", spune liderul PNL Raluca Turcan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel