PNL cere audierea ministrului Carmen Dan pentru protestele de miercuri

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefilor Jandarmeriei, în urma evenimentelor de la protestele de miercuri seară din Bucureşti.

Ovidiu Raeţchi e emis un comunicat prin care solicită prezența a mai multor oficialități în fața comisiei. "Având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate în intervenţia Jandarmeriei la protestele din Bucureşti, intervenţie care, din informaţii publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproporţionată a forţei şi reţinerea unor jurnalişti străini, solicit ca următoarea şedinţă a Comisiei de apărare să fie suplimentată cu următoarele puncte:

1. Audierea doamnei ministru Carmen Dan pe tema intervenţiei Jandarmeriei;

2. Audierea şefilor Jandarmeriei direct implicaţi în intervenţie;

3. Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei în vederea folosirii disproporţionate a forţei', afirmă Raeţchi.

El precizează că solicitarea sa vizează exclusiv audierea celor menţionaţi în Parlament, în cadrul Comisiei, în conformitate cu atribuţiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei. Aproximativ 4.000 de persoane au manifestat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei, faţă de PSD-ALDE. Spre finalul mitingului au avut loc incidente între jandarmi şi protestatari, după încercarea acestora din urmă de a ocupa carosabilul în zona Muzeului Antipa şi spre bd. Aviatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel