PMP, după consultările cu Iohannis, a decis ce face la moțiune

Eugen Tomac, PMP
Eugen Tomac, PMP

Reprezentanții PMP au făcut declarații după consultările cu președintele Iohannis de la Cotroceni.

Punctul nostru de vedere cu privire la referendum este foarte clar. PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât de repede în lege și vom suține acest demers în Parlament. Considerăm că atunci când se vor produce modificările în Constituție să se țină cont și de referendumul din 2009. Această instituție a referendumului nu trebuie neglijată, ci trebuie respectată dorința cetățenilor. Avem nevoie de un Parlament cu 300 de membri  a spus Eugen Tomac.

Vot în două zile pentru Diaspora

"PMP cere vot în două zile pentru Diaspora. Partidul nostru a depus în Parlament o inițiativă legislativă în acest sens. Considerăm că alegerile prezidențiale trebuie bine pregătite și în acest sens propunerea noastră este să se organizeze vot anticipat. Românii din afară să aibă timp să voteze în două zile, de sâmbătă dimineață până duminică seara. a spus Eugen Tomac.

Un nou referendum

 Observăm că Guvernul PSD-ALDE nu a învățat nimic din semnalul transmis de cetățeni în 26 mai. Am văzut acest lucru în Parlament, la votul dat lui Tăriceanu și, mai grav, la Palatul Victoria am văzut că este pregătit o ordonanță criminală prin care se pregătește un furt din banul public prin instituirea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Orice furt din banul public trebuie oprit. Partidul nostru este împotriva pensiilor speciale. Considerăm că atunci când președintele Iohannis va convoca un nou referendum pentru a pune în practică referendumul din 26 mai să analizeze dacă nu ar fi bine să îi întrebăm pe români dacă sunt de acord ca politicienii să aibă pensii speciale, pe care îl considerăm un furt. a spus Tomac.

PMP va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Pentru că opoziția pregătește o moțiune de cenzură.. vom vota moțiunea de cenzură. Pentru a fi convingători, vrem ca opoziția unită să vină cu propuneri concrete, cu nume pentru funcția de prim-ministru, nume pentru justiție, nominalizări pentru educație și sănătate. Credem că acest lucru se impune ca o alternativă credibilă pentru că doar așa poate reuși moțiunea! Există premise reale în a da jos Guvernul, dar trebuie să fim coerenți.  a conchis Eugen Tomac.

se actualizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel