PMP, atac la ministrul Educației: Înfiinţează ”neconstituţional Liceul Teologic Romano-Catolic

pmp
pmp

Preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, deputat Marius Paşcan, a zis că este scandalos faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale înfiinţează ”neconstituţional, încălcând competenţele administraţiei publice locale, Liceul Teologic Romano-Catolic "II. Rakoczi Ferenc" în municipiul Târgu-Mureş”.

”Pe baza "mândriei" lor ticăloşite de a fi români, guvernanţii noştri au acordat, joi, 9 august a.c., prin Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, autorizaţia de funcţionare provizorie pentru unitatea de învăţământ preuniversitar de stat Liceul Teologic Romano-Catolic "II. Rakoczi Ferenc" din municipiul Târgu-Mureş. Prin derogare de la prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, acest Ordin, prin care se acordă autorizarea de funcţionare provizorie, reprezintă şi actul de înfiinţare, ca persoană juridică, a unităţii de învăţământ preuniversitar de stat.

Ce contează că o lege iniţiată de parlamentarii UDMR şi adoptată de Parlamentul României, având acelaşi obiectiv, a fost declarată neconstituţională printr-o decizie a Curţii Constituţionale a României. Ce nu poate legea, iată, reuşeşte ordonanţa de urgenţă, astfel că, la presiunea premierului Viktor Orban şi a UDMR, Liviu Dragnea a găsit rapid o soluţie, promovând prin ministrul "pamblică" ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 48, din 8 iunie 2018, privind drepturile elevilor şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate în procesul de organizare a reţelei şcolare şi pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 499, din 18 iunie 2018.

Conform acestui nou act normativ, la cererea părinţilor/tutorilor legali, a refugiaţilor, a cultelor recunoscute oficial de stat sau a unor organizaţii ale minorităţilor naţionale reprezentate în Parlamentul României, Ministerul Educaţiei Naţionale înfiinţează, reorganizează şi constituie unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, în situaţia în care autorităţile publice locale nu asigură, în mod corespunzător, conform cererilor, exercitarea acestui drept”, a zis deputatul PMP.

Partidul Mişcarea Populară va ataca respectiva ordonanţă de urgenţă

”O scurtă concluzie... Aşadar, dragi români, dacă aveţi cumva ghinionul să faceţi parte din rândul cetăţenilor majoritari ai acestei ţări şi vreţi să înfiinţaţi o unitate de învăţământ în limba română, va trebui să urmaţi întocmai prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi să respectaţi, fără nicio derogare, exigenţele legislaţiei în vigoare. Dacă însă faceţi parte din etnia maghiară sau alte minorităţi, puteţi înfiinţa respectiva unitate de învăţământ mult mai simplu şi prin derogări discriminatorii de la respectivele prevederi legale. Adică, mult mai simplu: la cererea părinţilor/tutorilor legali, a refugiaţilor, a cultelor recunoscute oficial de stat sau a unor organizaţii ale minorităţilor naţionale reprezentate în Parlamentul României, vă rezolvă Ministerul Educaţiei Naţionale, care înfiinţează, reorganizează şi constituie unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, fără a ţine cont de autorităţile administraţiei publice locale.

Este revoltător la ce trădări şi compromisuri josnice a intereselor noastre naţionale se pretează actuala guvernare, tocmai în anul aniversar al României Centenare. În acest sens, Partidul Mişcarea Populară va face tot posibilul pentru a ataca respectiva ordonanţă de urgenţă la instanţa de contencios administrativ şi pentru a ajunge, în ultimă instanţă, din nou, la Curtea Constituţională a României”, a mai spus preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel