Plata la contribuţia la pensia publică. Facilitatea expiră în această lună

Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au asigurate în sistemul public de pensii până pe 27 aprilie.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, încheierea contractului de asigurare socială în temeiul Legii 186/2016 poate fi solicitată numai în perioada 27.10.2016 - 27.04.2017.

Perioada pentru care se poate încheia asigurarea în sistemul public de pensii, în baza acestui act normativ, este de cel mult 5 ani calendaristici anteriori încheierii contractului. În intervalul de cinci ani anteriori încheierii contractului de asigurare socială poate fi solicitată asigurarea pentru una sau mai multe perioade de timp, continue sau disparate, situate în acest interval.

CNPP precizează până la data 10 martie 2017 în evidenţele instituţiei există 11.204 contracte de asigurare încheiate în temeiul Legii 186/2016. În baza acestor contracte au fost achitate contribuţii de asigurare socială în sumă totală de 56 milioane de lei. De asemenea, instituţia menţionează că raportarea se face lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel