Planul UE pentru a forța Marea Britanie să reia negocierile după Brexit

Liderii Uniunii Europene au avertizat guvernele statelor membre să menţină o poziţie unitară în cazul expirării fără acord a tranziţiei post-Brexit, pentru a forţa Guvernul Boris Johnson să ceară continuarea negocierilor după 1 ianuarie 2021, afirmă surse citate de cotidianul Financial Times, potrivit Mediafax.

Conform unei note diplomatice accesată de FT, Bruxellesul a atenţionat statele membre UE să nu facă nimic care să atenueze efectele lipsei unui acord cu Marea Britanie. Un oficial UE a explicat că Bruxellesul înţelege clar că expirarea fără acord a tranziţiei post-Brexit va avea consecinţe foarte imprevizibile. "Toată lumea înţelege că nu există garanţii că britanicii vor reveni la masa negocierilor", a subliniat oficialul european, sub protecţia anonimatului.

"Trebuie menţinute imbolurile" pentru ca Marea Britanie să fie nevoită să revină la masa negocierilor "cât mai curând posibil", a explicat un alt oficial de la Bruxelles.

Guvernele statelor membre au fost atenţionate că este important să nu acorde unilateral facilităţi Marii Britanii care ar fi similare cu cele de care beneficiază ţările din Uniunea Europeană. Astfel, Guvernul Boris Johnson va fi nevoit să ceară reluarea negocierilor cu Uniunea Europeană pentru ajungerea la un acord în privinţa relaţiilor post-Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel