Plângere la UEFA după ce PSG i-a dat un contract uriaş lui Mbappe

Facebook Paris Saint Germain
Facebook Paris Saint Germain

Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul cu PSG şi va câştiga în total 600 de milioane de euro în 3 ani, conform informaţiilor presei internaţionale. 

Preşedintele Ligii profesioniste de fotbal spaniole, Javier Tebas, a declarat, marţi, că plângerea pe lângă Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) privind prelungirea contractului atacantului francez Kylian Mbappe cu Paris Saint-Germain este "deja redactată" şi a reafirmat că va fi depusă şi o alta în faţa justiţiei franceze, relatează AFP.

"Plângerea pe care noi o depunem la UEFA a fost deja redactată şi este în curs de examinare", a asigurat Tebas în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dar noi nu ne vom limita la asta, vom merge în Franţa, am angajat deja avocaţi francezi şi vom denunţa poziţia PSG în faţa organismului de control economic şi vom denunţa această speţă în faţa tribunalelor administrative", a explicat preşedintele La Liga.

"Nu vom permite unui club european să distrugă ecosistemul fotbalului european", a insistat Tebas, reamintind că PSG a "pierdut 300-400 milioane euro în cursul ultimelor trei sezoane", conform Agerpres.

PSG, pierderi masive 



Conform raportului anual al Direcţiei naţionale de control a finanţelor fotbalului francez (DNCG), Paris Saint-Germain ar fi înregistrat pierderi de aproximativ 225 milioane euro în sezonul 2020-2021, puternic marcat de pandemie.

"Anul acesta, publicaţia L'Equipe o spune, nu eu, PSG va trece la o masă salarială de 600 milioane euro şi va încheia sezonul cu o pierdere de 300 milioane euro şi cu încasări din venituri comerciale mai mari decât Manchester United, Real Madrid şi Barcelona, un lucru pe care nimeni nu-l crede", a adăugat Tebas.

"Cu aceste pierderi şi cu o masă salarială de 600 milioane euro, mai mult decât Real Madrid şi Barcelona, reînnoirea contractului lui Mbappe este imposibilă, doar dacă nu există nereguli în sponsorizare sau aportul de capital mai mare decât cel stabilit de UEFA", a adăugat responsabilul spaniol.

Tebas a mai spus că nu va "răspunde preşedintelui" Ligii franceze, Vincent Labrune, care a calificat drept "calomnii lipsite de respect" declaraţiile sale care considerau prelungirea lui Mbappe ca fiind "o insultă adusă fotbalului".

"Problema este atitudinea proprietarilor clubului, pentru că nu au nicio limită, nu le pasă de pierderi, pun la bătaie oricâţi bani este nevoie, înşelând cu sponsori legaţi de stat. Aici este problema", a conchis Tebas.

Recent, preşedintele clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a criticat şi el prelungirea de către Paris Saint-Germain a contractului lui Kylian Mbappe.

"Acest lucru distorsionează piaţa. Jucătorii ajung să fie răpiţi pentru bani. Acestea sunt efectele unui club care are un stat în spatele său. Acest lucru contravine tuturor principiilor Uniunii Europene. Este o reflecţie asupra durabilităţii fotbalului în Europa", a spus Laporta.

Mbappe, contract pe încă 3 ani



Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, a anunţat în faţa publicului de pe stadionul Parc des Princes, la ultimul meci al campioanei Franţei în acest sezon, că vedeta Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul până în 2025.

Mbappe (23 ani) a prezentat în faţa spectatorilor un tricou pe care scris 2025, după ce a semnat o prelungire a contractului cu trei ani.

Atacantul francez era aşteptat la Real Madrid în această vară, din postura de jucător liber de contract, dar în cele din urmă a fost convins să rămână în capitala Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel