EXCLUSIV  Pippidi: USR, populism curat, noroc cu Iohannis. ”Tocmai a arătat-o”

Bianca Ştefan / 11 iul 2018 / 12:11 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Alina Mungiu-Pippidi, invitată la interviurile DCNews Live, a declarat că România se află ''într-o plină fază de populism anticorupție''. Politologul susține că țara noastră are noroc pentru că șeful statului nu este populist, deși uneori este sfătuit de alții să fie. 

Alina Mungiu-Pippidi este de părere că deși Klaus Iohannis nu este un lider populist, România se află într-o plină fază de populism anticorupție. În schimb, politologul afirmă că mișcarea USR-istă reprezintă populismul adevărat.

''Noi, acum, din păcate, suntem într-o plină fază de populism anticorupție. Care e definița populismului? Aceea care spune că poporul este bun, numai reprezentanții sunt răi. Dacă s-ar putea să se facă o legătură directă între șeful statului și popor, sărim peste Parlament care trebuie eliminat. 

Norocul nostru este că Iohannis nu este un lider populist, tocmai a arătat-o. Din când în când îl sfătuiește cineva să fie mai populist, face un pas înapoi. Nu avem mari temeri din partea aceasta, dar, în schimb, mișcarea USR-istă este populism curat. În loc să te uiți la soluțiile adevărate, care sunt complicate, nici nu te uiți la zonele acelor soluții adevărate și vii, în schimb, cu soluții mitologice: trebuie să schimbăm Constituția, trebuie să facem diverse lucruri miraculoase.'', a spus Alina Mungiu-Pippidi la DCNews.

Răspunsul complet poate fi urmărit AICITe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25