Pink Legacy, diamantul scos la licitație cu un preț incredibil

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Un diamant roz care cântăreşte aproape 19 carate va fi expus în Hong Kong, Londra şi New York înainte de a fi scos la licitaţie în Geneva, unde s-ar putea vinde contra unei sume record cuprinse între 30 şi 50 de milioane de dolari, a anunţat marţi casa de licitaţii Christie's, potrivit Reuters.

Piatra dreptunghiulară botezată Pink Legacy este clasificată la categoria 'intens', cea mai înaltă treaptă pe scara de culoare a diamantelor, are 18,96 carate şi este cel mai mare diamant roz intens scos vreodată la licitaţie de Christie's. Potrivit casei de licitaţii, bijuteria a făcut la un moment dat parte din colecţia Oppenheimer, fondatorul De Beers, cea mai mare companie de minerit şi extracţie a diamantelor din lume. 'Provenienţa sa excepţională îl va propulsa fără îndoială într-o clasă de sine stătătoare ca unul dintre cele mai frumoase diamante din lume', spune Rahul Kadakia, conducătorul departamentului de bijuterii de la Christie's.

Doar patru diamante roz, vândute în lume

Doar patru diamante roz de culoare intensă cântărind peste 10 carate au fost scoase la licitaţii până în prezent, recordul de preţ per carat fiind stabilit în noiembrie anul trecut, când casa de licitaţii Christie's din Hong Kong a vândut The Pink Promise, un diamant în formă ovală de aproape 15 carate, pentru suma de 32.480.500 de dolari. Pink Legacy va fi expus în Hong Kong, Londra şi New York înainte de a fi vândut la licitaţie de Christie's în Geneva la 13 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel