Pilotul dispărut, căutat cu o dronă specială cu cameră termică. Explicațiile unui specialist în drone

Unul din cei mai buni specialiști în drone din România, Octavian Isăilă, singurul din România care și-a asigurat drona, a declarat, luni, că pilotul dispărut a fost căutat, duminică, în zone greu accesibile din Brașov cu o dronă specială cu cameră termică și zoom.

"Drona la care s-a apelat este o dronă cu cameră termică. Are zoom. Poate detecta căldura, variațiile termice. Tehnic, o dronă poate ajuta foarte mult. Dronele se pot dezvolta și pe partea de căutare și salvare. Nu trebuie să ridici un avion sau un elicopter ca să poți să verifici zona, inclusiv cu partea termică, pe care un avion nu o are. Cu partea termică poți găsi și noaptea", a arătat Octavian Isăilă, pentru Agerpres

Întrebat ce îngreunează găsirea pilotului și planorului, Octavian Isăilă a explicat că suprafața este foarte mare și aparatul ușor. El a spus că dacă aparatul a aterizat printre crengile copacilor, atunci poate fi găsit doar de echipele de salvare care caută la sol. 

Acțiunile de căutare a pilotului planorului dispărut joia trecută au fost extinse în alte trei județe, mai multe echipe fiind implicate în această misiune, inclusiv drone, a anunțat luni MAI: "Pe lângă județele Brașov, Prahova, Buzău, Argeș, Dâmbovița și Sibiu, începând de azi dimineață căutările se fac și în alte trei județe: Harghita, Covasna, Bacău". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel