Pilot de Formula 1, internat în stare gravă

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Un pilot de Formula 1, vicecampion mondial, este internat în stare gravă în spital în urma unei hemoragii digestive. 

Fostul pilot argentinian Carlos Reutemann, vicecampion mondial de Formula 1 în 1982, se află internat într-un sanatoriu din provincia Santa Fe, din cauza unor hemoragii digestive, iar starea sa de sănătate este "foarte rea", au anunţat apropiaţii săi, citaţi de agenţia EFE, scrie Agerpres. 

Reutemann, în vârstă de 79 ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale în Statele Unite, în decembrie 2016, pentru o afecţiune biliară, iar la începutul lunii mai a fost internat la terapie intensivă pentru sângerări digestive.

Fost pilot al echipelor Brabham, Ferrari, Lotus şi Williams, Carlos Alberto "Lole" Reutemann a concurat în Formula 1 între 1972 şi 1982.

Vicecampion mondial la Formula 1



În 1981, argentinianul a fost vicecampion mondial, cu 49 de puncte, unul mai puţin decât brazilianul Nelson Piquet. În acel sezon, el a câştigat două curse, clasându-se de alte cinci ori pe podium.

După retragerea din Marele Circ, Carlos Reutemann a mai concurat o perioadă în cursele de raliuri, iar apoi a intrat în politică, fiind ales guvernator al provinciei Santa Fe, funcţie pe care a ocupat-o între 1991 şi 1995.

Ales senator național 



La sfârşitul mandatului, fostul pilot a fost ales senator naţional, dar în 1999 a demisionat după ce a fost ales din nou guvernator (1999-2003).

În 2003, Reutemann s-a întors în Senatul argentinian, pe care nu l-a mai părăsit de atunci. Mandatul său de senator din partea provinciei Santa Fe se încheie în câteva luni.

Fost pilot de Formula 1, incapabil să vorbească la un an după un grav accident

Italianul Alex Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi campion paralimpic de ciclism, se confruntă cu o recuperare dificilă la mai mult de un an de la accidentul grav suferit pe o bicicletă manuală pentru persoane cu handicap, la Pienza, lângă Siena, a anunţat soţia lui Daniela, citată de Reuters, mai scrie Agerpres. Într-un interviu pentru BMW Motorsport, Daniela a povestit că Zanardi, 54 ani, este în stare stabilă, dar nu poate încă vorbi.

Este capabil să urmeze programe de exerciţii pentru creier şi corpul lui. Poate comunica cu noi, dar încă este incapabil să vorbească. După o perioadă lungă de comă, coardele vocale trebuie să-şi regăsească elasticitatea. Asta este posibil doar prin exerciţii şi terapie. Are încă multă forţă în braţe şi mâini, se antrenează intensiv cu ajutorul echipamentului. Este o călătorie foarte lungă şi pentru moment nu se pot face previziuni privind momentul în care va putea reveni acasă, a declarat soţia lui Zanardi.

Zanardi, lovit de un camion pe o autostradă, a suferit multiple operaţii după ce a fost indus în comă pe 19 iunie 2020. Accidentul a avut loc în timp ce participa la o cursă de şosea. Fostul pilot şi-a pierdut picioarele în septembrie 2001, într-o cursă Champ Car în Germania, când i-au fost amputate deasupra genunchilor în urma unui accident oribil. El s-a dedicat apoi paraciclismului şi a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Paralimpice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel