Piața europeană de jocuri de noroc a generat venituri cu 5% mai mari decât fusese prognozat

Piața europeană a jocurilor de noroc de cazinou a generat un venit de 115,39 miliarde de dolari în ultimul an, cu 5% mai mult decât dusese prognozat, s-a arătat în raportul „Jocuri de noroc de cazinou în Europa - Analiza cotei de piață, tendințe și statistici ale industriei, previziuni de creștere 2020 - 2029”.

Realizat de „Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri” și de „Asociația Europeană a Cazinourilor”, acest raport are în vedere și lista de cazinouri online Legale din fiecare țară în care domeniul gamblingului este reglementat.

Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri (EGBA) a fost înființată pentru a menține industria cazinourilor sub control. Încă din start, obiectivul ei principal a fost de a promova un sector durabil de iGaming în Europa și de a ajuta jucătorii să se bucure de o experiență sigură și distractivă într-o piață bine reglementată. Țări precum Regatul Unit, Italia și Germania înregistrează venituri mai mari din jocurile de noroc în comparație cu alte țări de pe continent.

Asociația Europeană a Cazinourilor (ECA) reprezintă asociațiile naționale și operatorii individuali ai cazinourilor terestre licențiate din Europa. În prezent, ECA apără interesele a aproximativ 900 de cazinouri cu peste 70.000 de angajați în 28 de țări din Europa.

Accentul se pune pe fuziuni și pe tehnologie

Migrarea de la jocurile de noroc offline la jocurile de noroc online a avut drept consecință venituri crescute asociate cu gamblingul în Europa. Inovațiile hardware și software, accesibilitatea tot mai largă a internetului, dar și popularitatea în creștere a jocurilor de noroc de cazino și a pariurilor sportive fac ca industria să prospere de la an la an.

Jucătorii dominanți s-au concentrat pe fuziuni în ultimii câțiva ani pentru a-și crește cota de piață și pentru a îmbunătăți marjele de profit, înclinând spre adoptarea tehnologiilor avansate.

În același timp, pasionații din România și din alte țări beneficiază de informații autorizate despre industria jocurilor de noroc pe site-urile acreditate să scrie despre jocurile de noroc. Acolo postează autori cu experiență, cum este Ion Popescu.

Companiile de gambling europene dezvoltă proiecte inovatoare pentru a obține un avantaj competitiv. Tehnologii precum Blockchain, IoT și VR schimbă domeniul jocurilor de noroc de cazinou. De exemplu, în mai 2023, MGM Resorts International a anunțat achiziția pachetului majoritar de acțiuni al dezvoltatorului de jocuri Push Gaming Holding Limited. Tehnologiile aflate în proprietatea Push Gaming, proprietățile intelectuale și expertiza în dezvoltare sunt de așteptat să consolideze poziția pe piață a noului proprietar.

Regatul Unit domină piața

Regatul Unit domină piața de gambling europeană. Veniturile înregistrate de operatorii din această țară în 2023 s-au ridicat la 66 de miliarde de dolari.

Cele mai populare jocuri de cazino sunt ruleta, blackjack-ul, pokerul, jocurile cu zaruri și sloturile. În comparație cu alte țări, în Regatul Unit există un fond de jucători cu venituri mari. De asemenea, piața a fost propulsată de cadrul legislativ favorabil.

Rămâne de văzut dacă legislația va fi înăsprită în viitorul apropiat, în contextul în care există o presiune mare pe Comisia pentru jocuri de noroc. Clasa politică și o parte importantă a populației solicită măsuri concrete pentru protejarea categoriilor vulnerabile. Plafonarea mizelor și limitarea depunerilor sunt printre posibilele soluții, dar, de ani buni, totul este la stadiul de discuție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel