Phenianul şi Seulul, reuniuni de familie

Bogdan Cotigă / 26 aug 2018 / 12:54 Salveaza PDF Comentarii
Kim Jong Un
Kim Jong Un

Coreea de Nord şi Coreea de Sud plănuiesc pentru sfârşitul lui octombrie o nouă rundă de reuniuni pentru familiile separate după sfârşitul Războiului Coreean (1950-1953), în condiţiile în care relaţiile diplomatice dintre cele două ţări continuă să se întărească.

Directorii organizaţiilor Crucea Roşie din ambele ţări au convenit asupra organizării mai multor asemenea întâlniri în marja unei reuniuni - prima din ultimii aproape trei ani - în timpul căreia 600 de sud-coreeni au fost cazaţi într-un hotel în munţii Kumgang din Coreea de Nord, a anunţat duminică agenţia de presă Yonhap. Directorul general al Crucii Roşii din Coreea de Sud, Park Kyung Seo, a declarat că se aşteaptă ca numărul de participanţi la viitoarea reuniune să fie la fel ca cel din timpul reuniunii încheiate duminică, potrivit Yonhap.

În razboi, de 70 de ani

Coreea de Sud şi cea de Nord se află tehnic în continuare în stare de război din 1953, când un armistiţiu a intrat în vigoare. Se estimează că circa 700.000 de oameni s-au refugiat în sud în timpul Războiului Coreean. Reuniunile de familie sunt adesea ocazii cu mare încărcătură emoţională, deoarece mulţi dintre participanţi sunt în vârstă, iar aceste întâlniri sunt considerate adesea o ultimă oportunitate de a-şi revedea rudele. În Coreea de Sud se decide cine să participe la aceste reuniuni de obicei prin tragere la sorţi dintr-un mare număr de aplicanţi. În Coreea de Nord, participanţii sunt aleşi în mod clar în funcţie de gradul lor de loialitate faţă de conducerea ţării.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23