Phenianul, atac dur la adresa președintei sud-coreene: Psihopată

Coreea de Nord a calificat-o miercuri pe președinta sud-coreeană Park Geun-Hye drept "psihopată", după discursul său în care aceasta a denunțat ambițiile nucleare ale Phenianului și a pledat pentru desfășurarea sistemului american antirachetă în țara sa, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Într-o alocuțiune televizată luni, Park Geun-Hye a subliniat că desfășurarea viitoare a scutului antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) este un act de "autoapărare", ca răspuns la programul nord-coreean de dezvoltare a rachetelor nucleare.

"Aceasta nu este decât o scuză falsă. Nimeni nu se va lăsa păcălit de sofismul unei marionete care nu poate face nimic fără acordul stăpânului său american", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului nord-coreean pentru reunificarea pașnică a Coreii.

"Astea nu sunt decât inepții pronunțate de o psihopată", a adăugat el într-un comunicat difuzat de agenția oficială de presă KCNA.

Coreea de Nord a amenințat că va recurge la "acțiuni fizice" pentru a se opune desfășurării prevăzute a sistemului antirachetp THAAD în Coreea de Sud.

[citeste si]

Acest proiect neliniștește în egală măsură Beijingul care vede în el o amenințare pentru teritoriul său și o cauză de agravare a tensiunilor în regiune.

Șeful statului major al armatei terestre americane, generalul Mark Milley, a abordat problema marți în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez, Li Zuocheng la Beijing.

THAAD "nu este în niciun caz o amenințare pentru China", l-a asigurat generalul Milley pe Li Zuocheng, potrivit unui comunicat al armatei americane. Desfășurarea acestui sistem "este o măsură de apărare pentru a-i proteja pe sud-coreeni și pe americani de amenințarea rachetelor balistice nord-coreene".

Coreea de Nord a avertizat în mai multe rânduri că ar putea recurge la lovituri nucleare preventive împotriva unor ținte sud-coreene și americane. Ambiția sa ultimă este de a fi capabilă să atingă teritoriul american.

Climatul este foarte tensionat între Coreea de Nord, pe de o parte, și Coreea de Sud, Japonia și SUA, de cealaltă parte, după cel de-al patrulea test nuclear din ianuarie și tirul de rachete nord-coreene care au atins pentru prima dată apele japoneze.

Generalul Milley urmează să se întâlnească cu responsabili militari sud-coreeni miercuri la Seul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel