Phenianul a anulat o întâlnire cu vicepreședintele SUA ”în ultimul moment”

Irina Constantin / 21 feb 2018 / 07:34 Salveaza PDF Comentarii

Vicepreşedintele american, Mike Pence, urma să aibă o întâlnire cu o delegaţie de oficiali cu rang înalt nord-coreeni. 

Întâlnirea ar fi avut loc în paralel cu Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud. Această "scurtă întâlnire" a fost anulată de Phenian "în ultimul moment", a făcut cunoscut marţi Departamentul de Stat de la Washington, potrivit AFP.

Scopul întâlnirii

În cursul vizitei efectuate de Mike Pence la Pyeongchang pentru ceremonia de deschidere a JO, "s-a ivit posibilitatea unei scurte întâlniri cu liderii delegaţiei nord-coreene.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, ”era dispus să beneficieze de această oportunitate cu scopul de a sublinia necesitatea pentru Coreea de Nord să îşi abandoneze programele ilegale de rachete balistice şi nucleare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat. 

[citeste si]

Amintim că la începutul lunii februarie Coreea de Nord a organizat o paradă militară la Phenian pentru a celebra împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea forţelor sale armate, ocazie cu care şi-a etalat rachetele balistice intercontinentale în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă în Coreea de Sud. loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1