Pfizer anunță pensionarea directorului financiar Frank D'Amelio, după aproape 15 ani în companie

Pfizer a anunţat miercuri că directorul financiar Frank D'Amelio se va pensiona.

Pfizer a anunţat miercuri că directorul financiar Frank D'Amelio, în vârstă de 63 de ani, se va pensiona după aproape 15 ani în companie, transmite Mediafax. Producătorul de medicamente a început procesul de găsire a unui înlocuitor pentru D'Amelio, care a fost şi vicepreşedinte executiv al deviziei de aprovizionare.

În timpul mandatului său, Pfizer şi-a focusat atenţia pe dezvoltare de medicamente profitabile protejate prin brevet, cum ar fi tratamentul pentru cancer Ibrance.

D'Amelio a jucat roluri cheie în vânzarea unităţii de producere a capsulelor către KKR & Co pentru aproape 2,38 miliarde de dolari şi în cedarea diviziei de nutriţie către Nestle un an mai târziu, relatează Reuters.

Mike McDermott, care a condus producţia şi furnizarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19, va prelua rolul de vicepreşedinte executiv şi director global de aprovizionare.

Pfizer, DECIZIE istorică. Tratamentul ORAL anti-COVID-19, produs și în țările sărace, pentru ca toată lumea să aibă acces la el

Pfizer și Medicines Patent Pool (MPP) au semnat un acord istoric de licență pentru tratamentul antiviral oral pentru COVID-19 care va permite firmelor sublicențiate din țările sărace sau cu venituri medii să producă medicamentul care reduce cu 89% riscul de spitalizare și toată lumea să aibă acces la el. 

Acordul se bazează pe strategia Pfizer de a lucra în vederea accesului echitabil la vaccinurile și tratamentele COVID-19 pentru toți oamenii, în special pentru cei care trăiesc în cele mai sărace părți ale lumii. Acordul va permite sublicențiaților calificați să furnizeze tratamente în țări care cuprind aproximativ 53% din populația lumii.

Datele intermediare din studiul EPIC-HR de faza 2/3 au demonstrat, pentru tratamentul antiviral oral al Pfizer, o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces legat de COVID-19, comparativ cu placebo, la adulții cu risc ridicat nespitalizați cu COVID-19 în decurs de trei zile de la debutul simptomelor cu rezultate similare observate în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor

Pfizer Inc. și Medicines Patent Pool (MPP), o organizație de sănătate publică susținută de Națiunile Unite, care lucrează pentru a crește accesul la medicamente care salvează vieți pentru țările cu venituri mici și medii, au anunțat astăzi semnarea unui acord voluntar de licență pentru candidatul Pfizer pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 PF-07321332, care este administrat în combinație cu doze mici de ritonavir (PF-07321332; ritonavir), se arată într-un comunicat.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel