EXCLUSIV  Petre Daea și un om de Top Forbes, la Buzău. Cine a fost MARELE absent-FOTO/VIDEO

Am înțeles astăzi de ce Petre Daea este iubit și de protestatari, dar și de votanții PSD. Omul pur și simplu este un fenomen. La Buzău, a reușit să strângă în jurul său sute de persoane care efectiv erau după el la fiecare pas. 

(w670)

Ministrul Agriculturii abia se vedea. A ajuns odată cu caravana "Alege oaia". Era înconjurat de o armată de jurnaliști care îl urmăreau la fiecare îmbucătură de carne de oaie. Timp de două ore, ministrul Agriculturii a trecut pe la toate standurile, a stat de vorbă cu oamenii și le-a ascultat doleanțele. Mai spre final, un buzoian a venit la el cu o rugăminte. Nu știu exact ce i-a cerut, dar - după o strângere de mână - s-a auzit vocea lui Petre Daea, scurt și ferm: "Mâine să fii acasă! Dar să fii!", omul plecând fericit, semn că ministrul va îndeplini vreo dorință care, cel mai probabil, nu se află în programul de guvernare. De altfel, în plan secund, buzoienii erau fericiți că-l văd, în carne și oase, pe primarul lor - Constantin Toma care l-a însoțit pe Petre Daea. Din când în când, mai răzbea câte un: 'Uite-l pe Toma! Uite-l pe Toma!".

Marele absent

Oamenii mai așteptau însă pe cineva, dar care nu a venit. "Președinte, președintele (n.r. - Marcel Ciolacu) nu vine?", l-a întrebat un buzoian pe un PSD-ist. "Nu... este la organizația județeană". Marcel Ciolacu, vicepremierul care, după cum știți, a demisionat din Guvernul Tudose odată cu plecarea fostului premier.

 (w670)

După ce timp de două ore a stat de vorbă cu comercianții de produse de oaie, a fost invitat să urce pe scenă pentru a ține un discurs. Toate bune și frumoase, prezentatoarea evenimenului i-a chemat pe mai mulți lideri PSD acolo, dar Petre Daea nu mai venea. Omul se mai oprise să vorbească cu oamenii care, la un moment dat, păreau dezamăgiți că ministrul este asaltat de presă: "oricum ei dau ce vor la televizor. Voiam și noi să-l vedem mai bine".  După vreo 10 minute în care lumea așteapta să facă declarații cel mai popular ministru, Petre Daea a urcat pe scenă unde a ținut un scurt discurs despre subvențiile la agricultură.

Înainte de toate, a vorbit omul de Top Forbes, Constantin Toma. 

 (w670)

"Este un moment extraordinar. Alături de noi este, cu siguranță, cel mai bun ministru după '90. Haideți să-l aplaudăm pentru că merită. Petre Daea încearcă și a început să reușească să construiască o agricultură românească competitivă. (...) Domnul ministru este promotorul creșterii competitivității agriculturii și indistriei alimentare românești. Să fim alături de dumnealui pentru că doar împreună putem reuși în această competiție extraordinar de dură. Nu ne putem salva decât prin produsele românești care ne asigură sănătatea",  a zis Constantin Toma în aplauzele tuturor.

Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și Comunicare Kaufland România, a declarat: "O asemenea festivitate n-am avut nici măcar la deschiderea magazinului".

A urmat și momentul lui Petre Daea, ușor plictisitor pentru marele public, dar interesant pentru fermieri:

"Am fost alături de fermieri și am dat repede subvențiile pentru agricultură, subvenții meritate care trebuie să ajungă la oameni astfel încât să-și facă lucrările la timp. Astăzi participăm cu toții aici într-o atmosferă formidabilă pe care a putut să o dezvolte interesul local prin grija primarului".

Toate ca toate, dar la eveniment au lipsit oile. Le-am văzut doar friptură.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în parteneriat cu Kaufland Romania, Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Municipiului Buzău si asociaţiile crescătorilor de ovine.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel