EXCLUSIV  Petiție lege anti-cămătărie. Piperea, interviu. Pericol pentru milioane de români

Avocat-Gheorghe-Piperea
Avocat-Gheorghe-Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit pentru DC News despre importanța petiției pe care a lansat-o recent, privind susținerea Legii anti-cămătărie.

Mă așteptam la mai multe semnături. Însă, acest număr, de aproape 5.000 de semnatari, nu este atât de relevant pentru că sunt doar două zile de la lansarea petiției privind susținerea Legii anti-cămătărie. Poate că lumea încă nu conștientizează necesitatea acestei legi, prin care poate să obțină ușurarea poverii. Probabil că lumea s-a obișnuit cu situația anormală de a plăti dobânzi de 6 ori mai mari la credite decât dobânzile pe care băncile le dau la depozite. a spus Gheorghe Piperea.

Oamenii au fost 'învățați' să creadă că nu are niciun sens să militeze pentru drepturile lor

Printr-un simplu contract, fără să mai mergi la judecător, se ajunge ca să stabilească o bancă sau o societate de colectare de creanțe să aibă dreptul să te execute silit și, mai mult, să te evacueze din locuință. Acest fapt este interzis de către reglementările europene. Nu poți evacua pur și din locuință un debitor, mai ales când este singura locuință a familiei. Probabil că efectele propagandei, care s-a derulat până acum, care a ajuns până și la deciziile CCR de trântire a acestor legi intens discutate. Este trântire pentru că nu s-a intrat niciodată în motivația pe fond și s-a spus că legii îi lipsește un aviz sau o virgulă. Această propagandă se pare că și-a atins scopul. Oamenii au fost 'învățați' să creadă că nu se poate face nimic și nu are niciun sens să militeze pentru drepturile lor. Din acest motiv, nici semnarea unei petiții nu are un asemenea interes. Dar, repet, este posibil să privesc mai negativist pentru că sunt doar două zile de la lansarea petiției. Este important ca liderii de opinie, asociațiile de protecție a consumatorilor, dacă ar dubla acest efort minimal, durează 3 minute să semnezi o astfel de petiție, cu o campanie fizică de strângere de semnături în toate orașele țării.”, a zis avocatul Gheorghe Piperea pentru DC News.

7 milioane de persoane pot fi oricând victime

”Din păcate, vorbim de peste 7 milioane de persoane în situația de a fi oricând victime ale cămătăriei, ale colectării speculante de credite și ale instituțiilor de credit, care încă acordă credit în valută.

Au fost proteste în stradă, prin 2015, cu 3.000 de oameni, și asta a fost tot. Se pare că adevăratele probleme ale oamenilor nu sunt conștientizate deoarece, psihologic vorbind, toată ziua ți se spune că așa este natural faptul că băncile să existe și să facă profit din nenorocirea ta. Din moment ce se ridică în slăvi faptul că băncile sunt niște sfinți pentru economie ajungi să crezi că aceasta este realitatea, ajungi să crezi că votul tău, semnătura ta, nu contează. Atunci, frustrarea și furia acumulată din viața de zi cu zi, în care ești obișnuit să crezi lucruri anormale ca fiind normale, îți verși frustrarea pe diverse alte teme, care nu sunt ale tale. De exemplu, te duci către fenta neo-securității și vezi în clasa politică doar penali, te duci către fenta corporațiilor și ajungi să îi urăști pe cei care arată cu degetul ce greșeli fac corporațiile, ce furturi masive sunt posibile prin evaziune fiscală denumită optimizare fiscală. Ajungi să te înfurii către cei care arată aceste lucruri pentru că te temi pentru locul tău de muncă din corporație în care ești un captiv, dar un captiv fericit, care poate să bea dimineața, la prânz și seara 14 cappucino la birou pentru că există automat de cafea și de aici rezultă fericirea, fericirea corporatistă. a declarat avocatul.

45% din ce cumpărăm de pe piață înseamnă dobânzi

Astfel, rezultă frustarea împotriva celor care arată că unele lucruri în corporație sunt rele, mai rele decât în comunism. De fapt, în corporație, planificarea și centralismul de pe vremea comunismului este la cel mai înalt nivel. Prin urmare, își varsă frustrarea pe cei care spun că se poate trăi și fără bănci sau pe cei care îți arată că 45% din ce cumperi de pe piață înseamnă dobânzi. Ajungi să spui că fără acea dobândă nu se poate trăi. Este ca și o persoană care a ajuns să se obișnuiască cu parazitul spunând că fără el nu poate trăi sau o persoană, care ajunge să se îndrăgostească de răpitor, precum în sindromul Stockholm. În concluzie, toate aceste frustrări, care nu se duc către adevărata cauză, refulează. Și refulează către penali, către cei care arată cu degetul corporațiile sau către cei care spun că se poate trăi și fără bănci.”, a mai zis Gheorghe Piperea pentru DC News.

VEZI ȘI Piperea a lansat petiția pentru legea împotriva cămătăriei. Unde poate fi semnată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel