Piperea, alături de Daniel Zamfir: A venit momentul adevărului despre legea împotriva cămătăriei

Avocatul Gheorghe Piperea a lansat un apel pentru oamenii care vor legea împotriva cămătăriei.

”Cred ca venit momentul adevarului in privinta luptei pe care o duc din 2010 incoace, lupta la care s-a raliat cu entuziasm, din 2015, senatorul Dan Zamfir. E o lupta pentru un mare numar de persoane (constiente sau nu de abuzurile carora le sunt supuse), si nicidecum pentru noi. Eu nu am credite la banci si nici nu sunt "neacoperit natural la riscul valutar". Doar ca vad lucrurile rele din jurul meu si nu pot sa tac.

Legea impotriva camatariei si a celorlate forme de abuz de putere economica, lege care priveste mai mult de 7 milioane de debitori la banci, IFN-uri si colectori de creante, este acum in parlament.

Sansele acestei legi cresc sau se reduc in functie de interesul sau indiferenta destinarilor sai, adica cei 7 milioane de debitori si familiile lor.

Petiție pentru legea împotriva cămătăriei

Ma gandesc ca, daca s-a iesit in strada, de mana cu van Groningen, pentru anti-koruptzion, pentru freepapici si freegigi si daca s-au facut petitii on-line pentru orice, inclusiv pentru combaterea fake news-urilor care contrazic convingerile erei post-adevarului, s-ar putea face o petitie online si pentru aceasta lege.

Daca s-ar aduna 500 de mii de semnaturi, ar fi un indicator ca oamenii vor aceasta lege si sunt interesati de viitorul lor. In plus, ar fi o platforma pentru o initiativa cetateneasca de modificare a legislatiei, obligatorie pentru autoritati.

Daca, in schimb, se vor aduna (asa cum intuiesc), sa zicem, 5 mii de semnaturi, ar fi o proba clara a inutilitatii acestei legi si a inadecvarii luptei noastre (la naiba, chiar nu mai vreau sa port eticheta de Don Quijote al consumatirilor). O proba ca eu imi doresc aceasta lege mai mult decat si-o doresc cei 7 milioane de destinatari ai sai - nu poti ajuta o baba sa treaca strada daca baba nu are intentia de a trece strada. O eliberare, un drum deschis catre alte destinatii in viata. Daca Dan Zamfir, politician, ar putea sa se reorienteze politic (sa zicem, catre legi care sa protejeze persoanele non-umane sau metodele traditionale de fabricare a cascavalului brasovean), eu, neimplicat politic, as putea sa imi vad de afaceri, de cartile de citit sau de scris si de facultate. Caci eu nu castig din lupta pentru drepturile consumatorilor, ci pierd (stiu ca suna cinic, dar asa e moda la cei pe care i-ati votat - asa-zisa dreapta romaneasca). Nimeni nu a stiut pana acum - pentru ca am luat atitudine pentru consumatori, contra celor care abuzeaza de puterea lor economica, am fost proscris in lumea afacerilor. Nu ma deranjeaza, nu o sa imi schimb principiile, dar poate ca 5 mii de semnaturi pe aceasta lege o sa ma faca sa ma limitez la carti. O sa filosofez cu moleseala, ca sa zic asa.


Deci, sa initiem petitia online sau sa abandonam?”, a fost mesajul transmis de avocatul Gheorghe Piperea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel