Petiție pentru monarhie

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei împreună cu alte organizații au lansat o petiție pentru reinstaurarea monarhiei în România. Totul vine în contextul în care Niculae Bădălău, secretarul executiv al PSD, a adus în discuție posibilitatea unui referendum pe aceeași temă. 

 "Chemăm românii să respecte moştenirea Regelui Mihai şi legământul pe care succesoarea sa, Margareta, Custodele Coroanei, l-a rostit în Sala Tronului de la Palatul Regal în seara de 29 noiembrie 2017: "în seara aceasta, fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată." Trăiască Regele! Trăiască Dinastia! Adresăm românilor un apel pentru a susţine demnitatea Naţiunii Române prin respectarea instituţiei celei mai strâns legate de formarea statului român modern, Coroana României", se arată în petiție.

„Succesorul Suveranului, anunţat la 30 decembrie 1997, este fiica sa, Margareta, care continuă legământul Dinastiei de a servi România. Este important să înţelegem că instituţia Coroanei este fundamentată de relaţia sa cu persoana Suveranului. Dinastia funcţionează prin cadrul organizat în instituţia Casei Regale a României. Funcţionarea administrativă a Casei Regale este legată de Casa Majestăţii Sale Regelui. Respectăm şi sprijinim decizia membrilor Familiei Regale a României privind normarea relaţiei instituţionale între organismul administrativ al Casei Regale a României şi instituţiile statului român, îndeosebi Parlamentul şi Guvernul, printr-un proiect de lege intrat în dezbatere publică. Deşi actuala formă de guvernământ a României este cea republicană, considerăm că acest lucru nu implică faptul că toate instituţiile publice sunt în mod natural republicane. În esenţă, singura instituţie monarhică este Coroana, iar singura instituţie republicană este Administraţia Prezidenţială. Considerăm că relaţia Casei Regale cu Parlamentul şi Guvernul reprezintă temelia pe care se poate reconstitui rolul ei istoric, prin restabilirea prerogativelor sale monarhice, odată cu restaurarea monarhiei constituţionale, care implică în mod necesar şi obligatoriu desfiinţarea funcţiei Preşedintelui României şi înlocuirea ei cu instituţia Coroanei. Nădăjduim că prezenţa Casei Regale ca instituţie publică va inspira Naţiunea Română şi îi va permite să înţeleagă mai profund rolul acestei instituţii şi perspectiva pe care o poate oferi când Parlamentul şi poporul suveran vor decide restabilirea formei de guvernământ monarhice. Chemăm românii să respecte moştenirea Regelui Mihai şi legământul pe care succesoarea sa, Margareta, Custodele Coroanei, l-a rostit în Sala Tronului de la Palatul Regal în seara de 29 noiembrie 2017: "în seara aceasta, fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată." Trăiască Regele! Trăiască Dinastia!", se arată în petiție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel