Alegeri SUA 2016. Petiția care ar putea schimba rezultatul alegerilor

În mai puțin de 24 de ore, peste 2 milioane de americani au semnat o petiție prin care solicită Colegiului Electoral să o aleagă pe Hillary Clinton în funcția de președinte al SUA.

"Dl Trump este nepotrivit să servească" în funcția de președinte, susține petiția. "El găsește țapi ispășitori prea mulți americani și impulsivitatea lui, agresiunea, minciuna, recunoașterea unor antecedente de agresiune sexuală și lipsa totală de experiență îl fac un pericol pentru Republică", scrie Agerpres.

"Secretarul Clinton a câștigat votul popular și ar trebui să fie președinte", continuă petiția. "Singurul motiv pentru care Trump 'a câștigat' este din cauza Colegiului Electoral. Dar Colegiul Electoral ar putea da de fapt Casei Albă pe celălalt candidat. De ce să nu folosim această cea mai nedemocratică dintre instituțiile noastre pentru a asigura un rezultat democratic?".

Din punct de vedere tehnic, Colegiul Electoral nu votează până în 19 decembrie și electorii au puterea de a o alege pe Clinton în loc de Trump, prin urmare răsturnând "rezultatele" alegerilor.

Totuși, indiferent de câți americani vor semna petiția, este aproape imposibil ca Donald Trump să nu devină al 45-lea președinte al SUA.

Din punct de vedere istoric, 99% dintre electori în Colegiul Electoral "au votat așa cum au promis" și cei care nu au făcut-o nu au influențat niciodată alegerile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel