Peter Szijjarto: Extinderea Uniunii Europene se află pe mâini bune

Extinderea Uniunii Europene se află ''pe mâini bune'', a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, cu ocazia unei conferinţe privind Balcanii Occidentali organizate la Geneva, el accentuând că portofoliul extinderii şi politicii de vecinătate va fi ''responsabilitatea comisarului ungar'' în viitoarea Comisie Europeană, transmite MTI, scrie Agerpres.

Ungaria nu doar vorbeşte despre obiectivele sale politice, dar ea şi acţionează pentru a le realiza. Acum, când un comisar ungar va supraveghea extinderea UE, politica Uniunii Europene va avea un nou impuls, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Peter Szijjarto a apreciat că extinderea UE reprezintă un interes politic. Cu cât mai repede putem avansa cu extinderea, cu atât mai curând vom crea o imagine a unei Uniuni Europene de succes, a explicat el.

Ministrul ungar de externe este de părere că preşedintele Comisiei Europene aflat la final de mandat, Jean-Claude Juncker, practic a blocat procesul de extindere a UE, Szijjarto subliniind că viitorul executiv comunitar condus de Ursula von der Leyen trebuie să conştientizeze că Uniunea Europeană are nevoie de Balcanii Occidentali la fel de mult cât aceştia au nevoie de UE.

Ambasadorul Ungariei pe lângă UE, Oliver Várhelyi, a fost desemnat pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere după ce propunerea iniţială făcută de Budapesta, Laszlo Trocsanyi, a fost respinsă de eurodeputaţi.

Várhelyi va fi audiat în data de 14 noiembrie în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET). Votul în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru noua Comisie Europeană este programat pentru 27 noiembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel