Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite în mai multe magazine din țară

Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite în mai multe magazine din țară / Foto: Pixabay
Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite în mai multe magazine din țară / Foto: Pixabay

Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella au fost descoperite de inspectorii ANSVSA în mai multe magazine din țară.

Peste 60 de tone de carne de pui contaminată cu salmonella au fost descoperite de inspectorii ANSVSA, în mai multe magazine din țară, transmite Pro Tv.

Analizele de laborator au arătat că salmonella enteritidis, o bacterie periculoasă pentru organism, era prezentă în pulpe și pipote de pui congelate. Carnea a fost importată din Polonia și a ajuns în fabrici de procesare și în multe magazine. Cea mai mare cantitate a fost găsită în două dintre lanțurile de hypermarketuri.

"Avem peste 60 de tone de carne de pasăre contaminată retrasă de la raft.", a spus Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA.

VEZI ȘI: Tăiței, RETRAȘI de URGENȚĂ de la raft. Sunt contaminați cu STICLĂ spartă

Câte kilograme de carne contaminată cu salmonella au ajuns la consumatori

Întrebat dacă există situații în care această marfă a apucat să se duca către consumator Mihai Ponea a precizat: "Există situații în care avem 500 de kg, apoi încă 500 de kg care au fost comercializate către consumatorul final. Să ne asiguram că tratam termic foarte bine carnea de pasăre pentru că prin tratament la peste 70 de grade, câteva minute, această bacterie se distruge".

VEZI ȘI: Sute de mii de OUĂ cu origine FALSIFICATĂ au fost vândute în România. A fost declanșată o anchetă de amploare

"Salmonella enteritidis provoacă toxinfecții extrem de grave la copii și vârstnici"

„Am identificat unul din tipurile de salmonella periculoase, salmonella enteritidis, care provoacă toxinfecții extrem de grave la copii și vârstnici. Mesajul este unul de avertizare gravă către supermarketuri pentru că s-a constatat în ultima perioadă un aflux extraordinar de mare de carne de pasăre din Polonia. Dacă continuăm aceste lucruri, Romania va încerca de la intrarea în țară, în vamă, oprirea acestor mărfuri, până la ieșirea buletinelor de analize.”, a mai spus Mihai Ponea.

Medicii susțin că dacă este gătită bine, la temperatură mare, carnea de pui este sigură pentru consum. Atenție, nu trebuie spălată înainte pentru că apa împrăștie bacteriile.

VEZI ȘI: Carrefour a iniţiat retragerea unui produs din gama "Drag de România": Nu-l consumați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel